Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Szerintetek ez mennyire...

Szerintetek ez mennyire törvényellenes idegenvezetés?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy talán elvezethetnék 1-1 csoportot az egyik városban. Idegenvezetői papírom, képesítésem egyáltalán nincs, viszont a szóban forgó várost az Erasmus-félévem miatt elég jól ismerem. Szívesen hoznék ide csoportokat. A felkészültséggel nem lenne gond, erre mindig ügyelek. A kérdésem az lenne, hogy mennyire kell egy ilyenhez papír? Ha bemegyek egy suliba, hogy én egy ilyen útra szívesen elvinném az érdeklődőket és emiatt foglalok szállást, kerítek buszt, akkor az törvénytelen idegenvezetésnek számít? Vagy ez attól függ, hogy van-e belőle jövedelmem? Erkölcsileg egyáltalán nem találom ezt vállalhatatlan dolognak, viszont kíváncsi lennék a jogi oldalára. (Olyasmit is olvastam, hogy pl. magyarázni nem magyarázhatsz az adott látványosságról képesítés nélkül. De ennyi erővel ha csak haverokkal mész és nekik magyarázol, az is törvényellenes.) Köszi a válaszokat.

2013. okt. 23. 13:14
 1/1 anonim ***** válasza:

Ennek több akadálya is van.

Az elsö, hogy te akkor kérhetsz ezért pénzt, ha erre egy utazási irodád van. Egy irodát meg csak akkor nyithatsz ha megfelelö pénzt leteszel(erre van ha becsödölsz akkor haza hozzák az embereket külföldöröl), ha megfelelö biztosítása van a cégnek stb... Ez nagyobb összegek.

Aztán a cég alapítás is elég sokba kerül stb...

Ès a másik probléma amit írsz a végén. Nem mindegy melyik városról beszélsz. minden országnak/városnak meg vannak a maga törvényei. Pl Mo-n úgy tudom a legtöbb városban Tilos idegent vezetni, csak annak akinek oda van engedélye. Még egy másik városból jövö idegenvezetö Sem teheti meg. Engedélyt pedig annak adnak, aki elvégzi az idegenvezetöi iskolát, majd alapít egy magánvállalkozást(mert idegenvezetök lehetnek sima magánvállalkozásba, de attól ég bsuzos utat nem szervezhetnekes erre kiadják az engedélyt(nem mindegy melyik idegen nyelven teszed le a vizsgát), és akkor kérhetsz az adott városban engedélyt idegen vezetésre.

Külföldön nem tudom hogy megy pontosan.

èn a helyedben ha ezt akarnám nagyon csinálni elmennék a helyi idegenforgalmi irodába és megkérdezném, hogy ez hogyan müködik.

2013. okt. 23. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!