Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Vámot hogyan kell fizetni?

Edit07 kérdése:

Vámot hogyan kell fizetni?

Figyelt kérdés
Tudna nekem valaki segíteni, hogy ha Kínából rendelek árut mennyi vámot kell kifizetnem és hogyan? Köszönöm

2013. szept. 22. 21:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Attól függ hogyan jön a csomag. Ha pl. valami futárszolgálat akkor ők elintézik neked hozzák ki a csomagot és elkérik tőled az árát.

Ami tipikusabb, hogy sima postával érkezik. Én ez esetben kaptam egy szép levélkét, hogy csomagom érkezett, a vámolás miatt menjek be az Orczy térre és vigyek valami igazolást az árról, pl. kinyomtatott számlát vagy valamit. Bementem, lepapírozták, kifizettem amit kellett és elhoztam a csomagot.

Amúgy vám nem nagyon van kisebb értékű dolgoknál, mivel 10 euróig nem kell megfizetni. Meg amúgy is viszonylag kis tétel. Ami nagy és jobban fáj, az az ÁFA, bár mégis mindenki vámolásnak nevezi a dolgot. :)

2013. szept. 23. 15:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Ja és az ÁFA ugye 27% ma Magyarországon, szóval ezzel kalkulálj.
2013. szept. 23. 15:03
 3/4 anonim ***** válasza:

Bocs hogy így részletekben írok de eszembe jutott hogy talán azt sem tudod, hogy mire kell a 27%-ot fizetni:

beleszámít az áru vételára ÉS a postaköltség is, szóval minden. És erre jön rá a 27% áfa.

Na persze ha valami kis értékű izét rendeltél akkor ilyennel nem kell foglalkoznod, kiviszi a postás és nem kell semmi ilyet fizetni. Talán 40 dollárig hivatalosan is vámmentes, 100 dollárig meg ugyan hivatalosan kéne vámolni de gyakran nem szoktak vele bajlódni. Szóval lehet hogy simán kiviszi neked a postás minden vámolás és gond nélkül.

2013. szept. 23. 15:06
 4/4 A kérdező kommentje:

Szia. Nagyon szépen köszönöm :)

Elég kis értékű dologról lenne szó.

2013. szept. 24. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!