Mi a véleményetek a németekröl?
Nem szimpatikusak, neheztelek rájuk.
A focicsapatukat utálom, a nyelv nehéz és tök feleslegesen kell tanulnom egy hülye törvény miatt! ( 2 kötelező idegen nyelv, Szlovákia)
Német a férjem.
Nehéz a nyelvük az tuti.
Nem túl közvetlenek, de nagyon barátságosak tudnak lenni. Inkább úg mondanám hogy távolság tartóak.
Pl a férjem családja barátai elfogadtak,söt... De elkezdtem dolgozni egy német cégnél. az irodán 20-an vagyunk. én egyedül voltam szinte csak láttuk egymást a kolléganökkel, de soha még a másolóban sem kérdezték meg hogy jól vagyok-e stb... aztán úgy hozta a sors hogy egy irodába kerültem velük.külön üdvözöltek, és elmondták hogy mennyire örülnek hogy oda kerültem, azóta ugyan úgy kezelnek mint egymást. ezt pl a szomszédokkal is megfigyeltem. valahogy távolságtartóak, de attól segítökészek és barátságosak.
rettentöen elfogadóak. alig dudálnak az utcán, nagyon keveset mérgelödnek a sorbanállásnál. és ök is elégedetlenek a politikusaikkal mint mi.
Egyébként alegtöbb szokásuk megegyezika mienkkel. van töltött káposztájuk (kicsit más mint nálunk) és az összes ünnepet úgy ünneplik mint mi.
félig német vagyok, nem verjük szét fővárosunk utcáit.
16F
Én dolgoztam németekkel együtt, söt egy német csaj ( csaj :D , bátyám felesége lesz ) is van a családban , azt kell hogy mondjam , vegyesek az érzéseim velük kapcsolatban.
Pl:. bátyám barátnöje már 18 évesen egyedül gondoskodott magáról , ment hajóra dolgozni és azota is ott dolgozik , mert mdtak neki hogy menjen és gondoskodjon magáról.
Itt nálunk azért ez ilyen fiatalon nem jellemzö, azt mdta hogy ez náluk igen jellemzö. De ettöl , még nem rossz a családjával a kapcsolata.
Rendes , meg minden de meg kell tudni érteni öket azért mert hát ...
Na mind1, amikor dolgoztam németekkel akkor meg többször volt olyan hogy " bunkók " voltak , nem csak velem , hanem másokkal is, de nem a szemedbe hanem a hátad mögött...
Mdjuk ezt mi is csináljuk nem? szóval ezért nem lehet öket büntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!