Mi kell ahhoz, hogy valaki 90%-os kedvezményt kapjon utazásnál?
Gondolok itt a vonattal és a volán buszokkal történő utazásra.
Anyu egyedül nevel, szemüveges vagyok, allergiám van, gondolom ezek nem elegendőek ahhoz, hogy az 50%-os diákról eljussak a 90%-osig.
Kik kaphatnak 90%-os kedvezményt?
Annak jár, aki magasabb összegű családi pótlékra jogosult:
"Annak jár, aki magasabb összegű családi pótlékra jogosult:"
És még sok más esetben is.
Amúgy kérdező! Mire kell a 90? Mert ha bérlet akkor arra alapból kapsz ha diák vagy.
"Szerinted mi, -adófizetők- fizessük a barátnődhöz látogatás költségét is?"
Ó ha tudnád még ki mindenkinek az utazási költségét fizeted! Az még talán oké, hogy a vakok ingyen utaznak és az is, hogy a vakok kísérője is. Na de mennyire korrekt az, hogy a fél fülére süket emberek is ingyen utazhatnak? Vagy oké, még ez is férjen bele. De még a fél fülére süket ember kísérője is ingyen utazhat! Mégis minek? Másik füle működik, minden gond nélkül tud egyedül közlekedni, olyan munkát tud végezni mint a teljesen egészséges emberek.. "CSAK" több ezer forintot spórolhat havonta a bérleten és még egy ember (bárki aki épp vele utazik) ingyen utazhat.
És még számtalan ehhez hasonló van. Te most tényleg szegény kérdezőnek rontasz neki, hogy a faterjához meg a barátnőjéhez szeretne olcsóbban eljutni? :O
Nem rontottam neki!
De nehogy a szemüvegesek, allergiások kirándulásait is más finanszírozza! A kopaszok, ekcámások, gombáslábúak is kapjanak 90%-os kedvezményt?
És akkor még a "magyarigazolványosokról" nem is szóltam!
De ha ennyire megérintett a kérdező sorsa, lépj vele kapcsolatba és finanszírozd te magad az utazásait!
Utolsó: nem érted. Arra próbáltam rávilágítani, hogy szerintem fogalmad sincs, hogy hányan és milyen kedvezményekkel utaznak amin ugyanígy felháborodnál. Teljesen felesleges szélmalomharc a kérdezőt vagy bárki egyént támadni emiatt. Inkább keresd meg te is, hogyan tudnál olcsóbban utazni ha szükséged van rá. Ha már mindenki maximálisan kihasználja a kedvezményeket akkor majdnem olyan lesz a rendszer mintha senki semmit nem használna ki :)
Mondjuk amúgy sem te fizeted az ő kedvezményét, szóval számodra sok jelentősége nincs, hogy ő kedvezményesen utazik vagy sem. Neked ettől nem lesz se több, se kevesebb pénzed.
"Mondjuk amúgy sem te fizeted az ő kedvezményét..."
Világosíts fel! Ki fizeti, és miből?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!