Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mi lehet kezipoggyaszban ha...

Mi lehet kezipoggyaszban ha repulovel utazom? (amugy WizzAir. )

Figyelt kérdés

Hiaba bogaraszom a GYIK-ben, hogy az amit en szeretnek felviheto-e... Es esetleg ha vkinek van mar tapasztalata... szivesen vennem:)

Szoval, csak kezipoggyaszt szandekszom vinni, es mivel 5 napra utazom el, hat felmerul nehany problema...

pl vihetem a hajvasalomat? vihetek neszeszert (olyat amiben benne vannak olyan alapszuksegleti dolgok mint fogkrem, meg deo, parfum, testapolo, arckrem...)

es ugye adott a meret, meg a 10kg a csomagnak... de ezen felul lehet nalam olyan normal meretu noi taska amiben pl a papirjaim meg telefonom stb van?

Nagyon koszonom elore is...:)

2009. okt. 31. 22:33
 1/7 anonim válasza:
Én nyáron utaztam velük, és a honlapon mindent megtalálsz. Mindent pontosan leírnak hogy melyik poggyászban mi lehet. Ja, nekünk odafele (Velence) vihettük a külön ki kézi tákát (pici női táska) de visszafelé csak azt láttam hogy az emberek gyömöszölik bele a másik táskájukba...hát vicces volt, de befért! :D Igaz, rá kellett térdelnem hogy be tudjam zipzárazni a poggyászomat. Szóval nem tudni mikor ellenőriznek.
2009. okt. 31. 22:55
 2/7 anonim válasza:
[link] Előző voltam.
2009. okt. 31. 22:57
 3/7 A kérdező kommentje:
koszonom szepen:) igazabol csak agyonstresszelem magam... a panikos tipus vagyok... es mivele loszor es egyedul utazom ezert nem szeretnem h baj legyen :")
2009. okt. 31. 23:27
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"fogkrem, meg deo, parfum, testapolo, arckrem..."

Ezek "háztartási kiszerelésben" kukára lesznek ítélve, ugyanis nem vihetsz fel 100 ml-t meghaladó egyedi űrtartalmú folyadékot (és amit írtál az mind folyadéknak minősül). Összesen 1 liternyit vihetsz fel, de darabonként egyik sem lehet 1 dl-nél több. (Nem a valós mennyiség, hanem a csomagolás űrtartalma számít!)

Azonban lehet kapni "repülésre" tervezett méretet, érdemes olyat beszerezni. Azt a literes reptéri tasakba kell beletenni, és úgy a kézipoggyászba. Ezt ne felejtsd el, mert szintén pórul járhatsz.

2009. nov. 1. 01:56
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem kell stesszelni! Föleg nem kell idegeskedni, légy nyugodt. Tudod a reptéren elöbb kiszúrnak, ha idegeskedsz, meg zavarban vagy. És ez nem vicc! Ismerösöm a reptéren biztonságis. És mondta, hogy szokták figyelni az embereket, hogy viselkednek, aki zavarban van, vagy ideges, az gyanús. És ki kisérik egy szobába, ahol feltesznbek néhány kérdést, meg kipakoltatnak. Szóval, ha nincs nálad fegyver, meg nem akarsz túszokat ejteni, gépet eltériteni, akkor nem kell izgulni!

Jó utat!

2009. nov. 1. 10:46
 6/7 anonim ***** válasza:
2009. nov. 1. 12:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Én tavaly nyáron utaztam velük, szintén egyedül, és előtte 10 éves koromban repültem csoporttal, ami így ugye kisebb dolog. Szóval én is hasonlóan éreztem mint te, de ha a wizz oldalán elolvasol mindent részletesen, ott leírják mit hova kell tenni. Mint ahogy előttem mondták, folyadékot, semmit nem vihetsz föl, szerintem mondjuk nem is ér meg ekkora felhajtást, amiről úgy gondolod nélkülözhetetlen behajítod feladandó poggyászba és kész. Ha nem vinnél csak kézit, akkor pl dm-ben kapható mindenből mini. Tusfürdő, sampon, fogkrém ilyesmik, és ezeket a fent említett zacskóba fogják lezárni, amit sértetlenül kell levinned a gépről. Wizz azt írja, hogy kézipoggyászon kívül még azt hiszem két dolog lehet a kezedben, pl egy kabát, és egy laptop táska, vagy kisebb fajta esernyő, fényképező... Nálunk ez működött, a kézipoggyászom sem fért bele a kirakott rácsba, de nem szólt érte senki. Lehet hogy ez függ attól is, mennyire van tele a járat.

Szóval ha két felé pakolsz, akkor elektronikus cuccokat (hajszárító, hajvasaló, fényképező, telefon, laptop, én töltőket is odatettem), és minden értéket (ékszert, iratokat, pénzt) a kézipoggyászba tegyél, míg szúrófegyvert (igen a körömreszelő és a kisolló is annak számít, illetve kés, bicska, ilyesmik), testápolót, sampont, parfümöt, fogkefét és fogkrémet le a feladott poggyászba.

Ha csak kézipoggyászt vinnél, akkor minden olyat, amit a feladott poggyászba kéne tenned, NEM vihetsz magaddal!

2009. nov. 1. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!