Munkát keresek az osztrák "határ" mentén. Magyarországon laknék és átjárnék dolgozni. Merre érdemes keresgélnem?
13 éves gyermekemmel nem venném első körben a nyakamba a világot. Arra gondoltam, hogy az osztrák "határ" mellett, egy kis faluban bérelnék lakást és átjárnék Ausztriába dolgozni.Így Ő itthoni körülmények között tanulhatna, míg én egy normális bérezésben részesülnék.A megélhetésünk miatt szükséges lépéseket tennem.
Van-e bárkinek tapasztalata ebben? A "határ" mely részén érdemes keresgélni?
Csak építő, tapasztalatokon alapuló válasszal tiszteljetek meg!
Köszönöm!
Első válaszoló vagyok!
Nekem nem kell a segély én dolgozni akarok kimenni.
Nem értem miért baj hogyha nem akarok tovább itt élni?
Ha itt az ország nem foglalkozik az állampolgáraival akkor én miért foglalkozzak az országgal?Őszintén NEM ÉRDEKEL EZ AZ ORSZÁG!!!(Nagymagyarok kiméljetek a megjegyzéseitekkel.)
Németül tudok(persze nem folyékonyan de ahhoz hogy valaki folyékonyan beszélje az adott ország nyelvét ahhoz azért több éves kint élés szükséges.)!Csak azért nézzek utána a dolgoknak.Mert az Osztrák munkaügyi központ és a munkakeresés ott egészen máshogy működik.Nem értem miért baj ha valaki érdeklődik attól aki már végig csinálta ezt a folyamatot?
Akinek pedig rokon vagy ismerős segítségével ment ki.
Az jobb ha nem is ír semmit!Mert ő sem maga intézte el!!Jobb lenne ha néha magatokba néznétek!A nyugati határon élők nagy része átjár dolgozni...
Digo!Természetes hogy rokonnak vagy barátnak segítesz kijutni.
Engem csak az idegesít és zavar hogy nagyon sok ember,egy ismerős vagy családtag által jutott ki.Vagyis nem egyedül keresett munkát!
És ha itt valaki érdeklődik akkor azt írják hogy egyedül miért nem tudom elintézni és hogy biztos segélyre és más juttatásokra számítok.Pedig én dolgozni megyek ki.Szóval erről ennyit.
Digo!Természetes hogy rokonnak vagy barátnak segítesz kijutni.
Engem csak az idegesít és zavar hogy nagyon sok ember,egy ismerős vagy családtag által jutott ki.Vagyis nem egyedül keresett munkát!
És ha itt valaki érdeklődik akkor azt írják hogy egyedül miért nem tudom elintézni és hogy biztos segélyre és más juttatásokra számítok.Pedig én dolgozni megyek ki.Szóval erről ennyit.(A kint élő magyarok tényleg a világ legmocskosabb emberei!!!Tisztelet a kevés kivételnek.)
Miért lennének mocskosok? Mert neked egy idegennek nem ajánlanak munkát, hanem azoknak akiket legalább ismernek?
Én sem szeretek beajánlani a munkahelyemre idegen magyart mert akármit csinál, késik, iszik, lop engem is fognak minősíteni utána. Egy havert, rokont ismerek annyira hogy be merjem ajánlani de egy idegen nekem is tud károkat okozni a tetteivel. Egyébként rengetegen vannak kint akik megszenvedtek érte, nekik még a munkavállalási engedélyekkel kellett sz.pniuk anno éveken keresztül mire megkapták a végleges munkavállalásit, ismerek aki sóderbányában lapátolt 2 évig a papírért mert nem lehetett munkáltatót váltani.
A másik meg hogy az hogy az AMS-nél ilyen az ügyintézés az sem a mi hibánk. Vagy bárkinek könnyebb ott a dolga? Ja, persze max azért mert más beszéli a nyelvet, azt sem adták ingyen és tanulás nélkül.
Ne gondoljuk már azt hogy ott kint tárt karokkal várják azokat akik makogják a németet, mert az ilyet persze hogy legszívesebben ők a határnál visszafordítanák.
Digo!!!
Mondom hogy nem az a baj hogy az ember a családtagjainak segít.
Hanem az hogy ha valaki itt ezen az oldalon kérdez valamit akkor egyből le van b...va hogy csinálja meg egyedül és hogy hogyan akar kimenni ha nem tud németül...
Én tudok németül (jó nem folyékonyan,de azért messze nem dadogok)
Az hogy itt kérdez valaki valamit az nem azt jelenti hogy nem tud németül...
Hiszen akkor több mint fél MO. nem tud magyarul csak azért mert nem tudja egyedül megcsinálni az adóbevallását?
(az adóbevallásnál is minden le van írva hogy mit hogyan és hol kell kitölteni,mégis sokan nem képesek rá!Én nem hiszem hogy akik itt írogatnak azok elsőre,teljesen egyedül adták be pl.: az adóbevallásukat.(Ha igen akkor gratulálok nekik)A munkakeresés is tud bonyolult is lenni pláne egy másik országban!!!)
Az természetesen nem a te hibád hogy az AMS-nek ilyen módszerei vannak.
Na mindegy én csak egyszerűen pár jó tanácsot szeretem volna kapni.(És ismétlem nem tőletek várom hogy munkát keresetek nekem,én csak olyan valakivel szerettem volna beszélgetni aki segítőkész és ha van pár dolog arra azért felhívja a figyelmemet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!