Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Melyik országban nem segítőkés...

Melyik országban nem segítőkészek az emberek?

Figyelt kérdés

Mikor kérdést tesznek fel vmelyik országgal kapcsolatban, hogy ott milyenek az emberek, az esetek 99 százalékában az az első válasz, hogy "segítőkészek". Országtól függetlenül.

Akkor mi értelme van ezt külön leírni? Most kövezzetek meg, de szerintem a segítőkészség nem olyan nagy dolog. Szerintem egy alapvető, természetes tulajdonság, ami nélkülözhetetlen egy társadalomban. Ezért aztán nem is olyan különleges, hogy ki kelljen emelni. Persze, Afganisztánban lehet, hogy nem segítőkészek az emberek, de a normális országokban ez annyira alap dolog, hogy nem kell külön kihangsúlyozni.

2013. aug. 28. 11:35
 1/4 anonim ***** válasza:
Én Görögországban tapasztlam azt, hogy nem vmi segítőkészek. De igazából nem is ez a jó szó, hanem nagyon lazák, és ebből adódóan sz*rnak bele mindenbe, többek között abba is ha neked vmi problémád van, ami miatt segítséget kérsz.
2013. aug. 28. 13:24
 2/4 anonim ***** válasza:
63%
Kamerun és Madagaszkár. Ott megesznek.. :D
2013. aug. 28. 14:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lehet kijelenti egy egész országra ,hogy nem segítőkészek. Mindenhol vannak bunkó és normális emberek.

Sok helyen jártam már , egyszer fordult elő, hogy nem akart valaki segíteni. Erdélybe egy benzinkútnál egy román gyökér kutastól kérdeztem meg egy címet, megnézte a rendszámot, és annyit mondott rossz magyarsággal, hogy nem segítek. Ugyan akkor máshol meg egy román csávó össze szedte minden nyelvtudását, hogy beszélni tudjon a városról.

2013. aug. 28. 19:23
 4/4 A kérdező kommentje:

Azért valami különbség csak van, mert például Japánban elég brutális segítőkészség van. A többségük képes 300 métert is gyalogolni csak azért, hogy megoldja a problémád, és addig nem nyugszik, ameddig nem sikerül neki. Még soha nem hallottam, hogy egy japán nem segített volna valakinek. Érdekes, hogy az a pár negatív történet, ami hallottam, románokhoz kapcsolódik(Európán kívül pedig a koreaiakhoz).

De valóban, azért nem ez a jellemző. Szóval bármelyik országról van szó(még a románoknál is), azért a 95% segíteni fog. Ezért szerintem a segítőkészség nem olyan különleges dolog, hogy mindenütt szerepeljen.

2013. aug. 29. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!