Miért balesetveszélyes a lehúzott ablak utazás közben?
Így van az erős huzat nagyon ártalmas mert ugye autópályákon nagyon nagyrészt 120-130 km/h-val közlekedünk, meg mások is, plusz bármi bekerülhet ablakon keresztül az utastérbe vagy elég ha valamelyik autóról leesik valami és ha az betalál nagyot tud ám ütni.
Én érzékeny vagyok a huzatra amúgy a vezető oldali ablakot sosem tekerem le pedig nincs klímám az autóba, de zavar a huzat főleg ha lakott területen kívül megyek 80-90 km/h-val.
Én autópályán ilyen melegbe csak az első két ablakot résnyire tekerem le éppen hogy az ujjam átfér majd kinyitom bukóra a tetőablakot hogy azért mozogjon a levegő, a ventilátort meg 2-es fokozatra kapcsolom mert akkor szépen jön be a hűvösebb levegő és így ki lehet bírni.
Nem autópályán történt, de igaz történet. Monor közelében, a 4esen ment egy srác, lehúzott ablakkal, és kilógatta a kezét. A szemből jövő áttért a sávjába,
előzött, centikkel mentek el egymás mellett. Azóta a srácnak nincs karja. Arra laktunk ahol ez történt.
Autópályán nem valószínű hogy ilyen történik, de bármi berepülhet az ablakon, egy kis kavics, és már is félszemű vagy.
az is balesetveszélyes, ha ülsz a 80 fokban, nem jár a levegő.
autópályán ritkán megyek, így arról nem írok.
lakott területen mind a két első ablak tökig leengedve.
lakotton kívül, a jobb oldali felhúzva, bal oldali meg kb. 10 centire leengedve, ahol így kidugom az ujjaimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!