Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mit kell tudni horvátországról?

Mit kell tudni horvátországról?

Figyelt kérdés

gondolok itt arra milyen pénzfajtát érdemes kivinni ?(euro,horvát kuna ) ?

kell-e vinni uszócipőt a tengeri sünök miatt ?

melyik részre érdemes menni gyerekkel ?

egyénileg vagy busszal érdemes-e menni ?

köszi a választ !

2013. jún. 14. 16:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Horvátországról: 1991 óta független. Fővárosa Zágráb. Európa legszebb tengerparrzjával rendelkezik, az idegenforgalom a délszláv háború befejeztével évről évre nő. A tengerpart éghajlata mediterrán, az igazi mediterránium dalmát tengerparton és szigeteken figyelhető meg. Elsősorban kavicsos és sziklás a tengepart.

Hivatalos fizetőeszköz a horvát kuna!

2013. jún. 14. 19:31
 2/5 anonim ***** válasza:

kunát és eurót is érdemes vinni, mi a szállást azt euróban fizettük, mást mindent kunában.

vittünk úszócipőt is, rohadt kényelmetlen, de nem árt, általában csak addig van a lábamon még el nem éri a víz a 1,5-2 méteres mélységet, ahol már nem ér le az ember lába, így nem gond.

gyerekes kérdést passzolom.

egyéni: pénzbe több mint a buszos, te autód, te vezetsz, te fáradsz a vezetésben, viszont oda és akkor mész amikor akarsz, nem vagy időhözkötve, nem kell máshoz alkalmazkodni.

buszos:olcsóbb, viszont az egyéninél ott vannak azok a pozitívumok, amik itt negatívumok

szóval szerintem egyénileg, mi mindig úgy mentünk, utóbbi időben csak spontán, tehát időpont stimmelt, néztem egy horvát időjárást, merre milyen idő, milyen a víz, aztán usgyi.

Ha nem tetszett a tengerpart odébbálltunk, ha nem tetszett a környék odébbálltunk.

10 perc alatt találtunk szállást, minőségéhez képest elég olcsón, parttól 20!! méterre, és mindezt úgy, hogy én angolul beszéltem, a szállásadóim németül, de belekevertek pár angol szót is, de megértettük egymást egy a4-es lap és toll segítségével.

több ismerősnek is javasoltuk már, de senki nem mert belevágni még egy ilyenbe, mert mivan ha... mondatokkal jöttek.

egyébként barátságos nép, néhol balkáni stílusban vezetnek, sörjük jó, kajájukra sincs panasz.

2013. jún. 14. 22:11
 3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm ez egy kimerítő válasz volt ! még csak annyit kérdeznék melyik az igazán szép része horvátországnak ? köszönöm a választ
2013. jún. 15. 06:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem Dácia tetszik a legjobban. Már igazi mediterrán hatás érvényesül...kabócák, gyönyörű mediterrán növények, hatalmas pálmafák, hangulatos Óvárosok és éjszakai élet.

Homokos part, ami elég lassan mélyül van például Splitben, Omisban. De ahogy az első válaszomban írtam, általában a kavicsos és sziklás partszakaszok jellemzik Horvátországot. Szerintem azok a legszebbek. A víz kristálytiszta. Splitből el lehet utazni komppal például Brac/Hvar/Vis szigetekre is.

www.utazas-nyaralas.info

itt bővebben olvashatsz Horvátországról.

2013. jún. 15. 08:08
 5/5 anonim ***** válasza:
Bocsi, Dalmácia és nem Dácia! :)
2013. jún. 15. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!