Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Londonban takarító munkát egy...

Londonban takarító munkát egy hotelben vagy étteremben egyszerűbb kapni, mint egy mosogatóit?

Figyelt kérdés
2 év múlva szeretnék Londonba költözni. Jelenleg mé csak érettségim van, jövőre pedig már meg lesz az idegenforgalmi szakmenedzser végzettségem. Az angolom még sajnos elég haladó szinten van, de a 2 évben intenzívebben fogom tanulni a nyelvet. Szeretnék a minimálbértől egy kicsivel azért többet keresni, és ahogy nézegetem a londoni állásokat, a takarítók átlagban Ł8 fonton keresnek, ami nekem kezdetnek jó is lenne. 8 éves korom óta Londonban szeretnék élni, tehát nem azért akarok kimenni, hogy nagyvilági életem legyen, hanem maga a város miatt.
2013. jún. 7. 00:49
 1/6 anonim ***** válasza:
52%

Ne haragudj, de mi a francnak végeztél el egy felsőfokú képzést ha utána takarítani fogsz? Meg milyen beteg dolog már ha valakinek az az "álma" ilyen végzettséggel a zsebében hogy szaros wc-ket, meg hányást takarítson? Vagy szerinted ez arról szól hogy letörlöd a port a polcról és hali?

Amúgy maga a város egy irdatlan nagy katyvasz, fullon mindenféle bantu meg arab bevándorlóval, állandóan esik és mocsok drága. Én 2 éve élek itt és nem sikerült megszeretnem, érdekes hogy te 8 évesen megkedvelted amikor az embernek fingja nincs a körülötte lévő világról.

2013. jún. 7. 03:40
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem értem ezt a hangnemet de mind egy. Igen 8 évesen megkedveltem, de nem azért, mert láttam egy angol filmecskét, amiben szuper az élet. Nagynéném 18 éves kora óta kint él és minden alkalommal amikor hazajön, mi elmegyünk hozzá, 11 év alatt elég sokat mesélt én pedig ez alapján megszerettem a várost a maga szépségével és csúnyaságával együtt is.

Elég sokat tájékozódtam már, hogy hogyan is mennek ott a dolgok, és bizony tudok olyanról, aki diplomával a zsebében is mosogatással kezdte. Tudom, hogy kezdetekben ne számítsak nagy fizetéssel kecsegtető lehetőségre, mert egyrészt gyakorlatom még nem dolgoztam ebben a szakmában, és úgy sejtem, hogy a vizsga utáni 1 évben sem ezzel fogok foglalkozni, másrészt pedig említettem, hogy az angolom nem üti meg azt a szintet, amit ez a szakma megkíván külföldi viszonylatban.

Elhiszem, hogy úgy vannak a dolgok, ahogyan te leírtad, de ez csak egy vélemény, és mindenki máshogy vélekedik a városról, több blogot, több beszámolót is olvastam és bár megvannak a negatívumok, de van aki képes megtalálni ezek mellett a rengeteg jó dolgot is.

Az meg, hogy drága. Igen, drága a lakhatás, az utazás, és a szórakozás, de más alap dolgok, mint az élelmiszer, vagy a tisztálkodási szerek, sőt még a ruha is hasonló áron van, mint itthon.

2013. jún. 7. 04:15
 3/6 anonim ***** válasza:
Hallod-e, az életben nem fogsz előrébblépni, ha az önéletrajzodban a "szakmai gyakorlat" helyén az áll, hogy takarító/mosogató... Még pályakezdőként felvesznek előbb-utóbb, na de ha leragadsz aljamunkákra, akkor ott is maradsz..
2013. jún. 7. 13:34
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem arról van szó, hogy nem próbálok meg elhelyezkedni ebben a szakmában még itthon, mielőtt kimennék, csak arról, hogy kb 1:50-hez az esélyem, hogy sikerül, csak az én csoportomban vagyunk 20-an, másik helyen meghirdetett szakképzésen szintén sokan vannak, ráadásul a főiskolán is van ilyen szak. Minimum 50-en végzünk egyszerre, és ha annak csak a fele akar elhelyezkedni ezen a területen, egy kis városban az is sok.

Viszont van 4 éves ételkészítés és felszolgáló gyakorlatom. Végzettségem nincs, de bizonyítványban szerepel, hogy van benne gyakorlatom. Szerintetek ezzel lehet kezdeni valamit?

2013. jún. 7. 15:42
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Elhatározás kérdése. Ha te ezt akarod, akkor megfogod valósítani. Kezdetnek valszínű tényleg csak valami kacat melót fogsz találni, de ha van kitartásod és egy határozott elképzelésed arrl, hogy mit akarsz, majd szépen fokozatosan eléred. Én is takarítással kezdtem és láss csodát! Ma már nem takarítok, hanem cégekhez kihelyezett számítástechnikai tanfolyamokat vezetek. És még szakirányú végzettségem sincs.

Ne foglalkozz a sok bekeseredett lehúzóval, épp sz.r napjuk van... tényleg sokat esik itt. :)

A lényeg, hogy tanuld az angol, de nagyon, mert azon múlik minden... na meg magadon és a fellépéseden. ;)

2013. jún. 11. 13:51
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó válaszoló :) Örülök, hogy neked bejött a kiköltözés. Nincs konkrét elképzelésem, hogy mit akarok majd dolgozni, de szerintem aki külföldre megy, annak ne is legyen. Nem jó ha egy idegen országban valaki ragaszkodik egy bizonyos elképzeléshez, mert lehet, hogy nem veszi észre a többi lehetőséget és előre sem jut így. Nem derogál ha mosogatnom kell, hiszen a 4 év alatt, amikor jártam gyakorlatra eleinte csak mosogattunk meg zöldséget pucoltunk, majd amikor már főztünk én az után is beálltam a mosogatóba önkéntesen. De persze feljebb akarok lépni, tudom, hogy mi az a szint, amit el akarok érni, és a lehetőségeket ki is fogom használni. Folyamatosan tanulom az angolt, mivel egyenlőre itthon vagyok, egész nap angol nyelvű csatornát nézek, vagy angol rádiót hallgatok, hogy szokjam azt, hogy minden angolul megy. Angol nyelvű filmeket nézek felirattal, tanulom belőle a szavakat, újra átveszem a nyelvtant és gyakorlok, szóval az akarat megvan :) Az eső egyébként nem zavar :)
2013. jún. 11. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!