Milyen Június elején Jesoloban az időjárás? Volt már valaki ebben az időpontban ott nyaralni? Én Június 8. -tól megyek 15. -ig.
Figyelt kérdés
2013. máj. 29. 14:48
11/21 anonim válasza:
A közelben van egy bevásárlóközpont (Piazza Venezia) ott olcsóbban lehet kajákat vásárolni. Deichamann, ruhás üzletek is vannak. Csapolva tudtok lambruscot (habzó bor) venni, Isteni! A másik bevásárló a Bennet. Ezt mutatják táblák, könnyen megtaláljátok.
13/21 A kérdező kommentje:
Üdv Emberek! Haza értem. Akinek hasznos infó kell azoknak ajánlom ezt a kis "olvasmányt". Megpróbálok leírni mindent, Hát hol is kezdjem... Nagyon jó volt, az időjárás is kedvezett nekünk, 1 nap volt hűvösebb idő, akkor mentünk át Velencébe. Mi autóval mentünk, a soproni határnál mentünk ki. Sopronban, vagy Nagycenken kell 10 napos osztrák autópálya matricát venni ez 3000 Ft körül van. Elég jól lehet haladni az autópályán. Körülbelül 10 km-enként van pihenő /WC-vel padokkal, itt érdemes nyújtózni és enni, inni egyet). Egyébként gyönyörű az Alpok. Az olasz határnál másképp működik az autópálya matrica. Itt sorompók vannak. Ahol felhajtasz az sztrádára kapsz egy blokkot, hogy hol mentél fel, és ahol lehajtasz szintén lesz egy sorompó, ott kell fizetni. Ez árba húzósabb. Tarvisiotól Jesoloig 13,50 eurót fizettem, vissza úgy szintén. Az Olasz autópályák minősége viszont kiváló. Jesoloba befelé nagy dugó volt (én szombaton 5 fele értem oda, ekkor volt váltás, akik jöttek és akik mentek). Ott kb 40 perc tötymörgés volt. Vigyázat! Az olaszok nagyon nem tudnak vezetni! Autópályán sáv váltáskor nem indexelnek, befurakodnak két autó közé, körforgalomból kifele sem indexelnek. A zebrán nagyon figyelni kell, mert nem állnak meg! Minket kb 100ból 2x engedtek át. Egyébként segítőkészek és jókedvűek. Ha nem találsz valamit, az utazási irodád helyszínét, vagy az apartmanod stb, nyugodtan menj be egy boltba, vagy állíts meg valakit az utcán. Nagyon vendégszerető nép az olasz, segítenek szívesen. Én is boltban kértem segítséget, illetve járókelőktől, hogy mi hol van. Az angolt és a németet szinte mindenhol megértik. Az üzletek 9 körül nyitnak és 12kor bezárnak. Déltől 4ig szieszta van. 4től viszont 11-12 ig is nyitva vannak. Hatalmas élet van este Jesoloban. Üzletek bárok, éttermek, pizzériák stb... Ételekről, italokról: Nagyjából minden olyan áron van a Diszkontokban, mint nálunk. Kivéve a hús és a pékárú, az nagyon drága. Van Egy D Piú nevű diszkont ezek a legolcsóbbak Jesoloban. Itt éri meg legjobban vásárolni. Sokkal olcsóbb, mint a többi. Ezek a diszkontok a a sárga szmájlis boltok mögött vannak. Itt vettünk mindent, üdítő, sör, víz stb. Nem érdemes az itthon ismert márkás üdítőt venni, pl Coca-Cola-t meg ilyeneket, mert vannak sokkal olcsóbban hasonló minőségű üdítők. Egy pizza az étterembe 6-9 euró között mozog. Ez még egész tűrhető és finom is. Viszont 1 pohár sörért és egy Sprite-ért fizettem 7eurót, illetve felszámolják az evőeszköz használatot is, ez 1 euro személyenként. A csapi vizből semmi képpen ne igyál! Sok embernek gyomor rontást okoz. Csak fürdésre és fogmosásra használható! A strand nagyon szép és gondozott. Sehol sem kell fizetni belépőt. A víz már most nagyon kellemes volt, a homok pedig forró, akinek érzékeny a talpa papucsba közlekedjen, mert elégeti a homok. A part lassan mélyül, biztonságos és tiszta a vize. A strandon afrikaiak árulnak különböző dolgokat, kamu Prada táska, törölköző, karkötő, napszemüveg meg egyebek. Ez egy idő után nagyon idegesítő tud lenni. Határozattan rájuk kell szólni, hogy elmenjenek, különben noszogatják az embert, hogy vegyen valamit. Aki mégis venni akar, alkudjon velük. Én poénból megpróbáltam mennyit tudok alkudni. 2 törölközőt akart odaadni 25 euróért, ez 1 perc mulva 19 euró volt. Velencébe aki át szeretne menni, úgy tud átjutni, hogy autóval, vagy busszal el kell menni Jesolo-ból Punta Sabionni-ba ezt kb 20km, és onnan lehet hajóval továbbutani a vizek városába. 11 euró egy felnőtt jegy, viszont ez el-vissza szól. Nagyon szép Velence, ajánlom mindenkinek aki már úgyis ott van a közelbe, egy fél napot bőven megér. A hajóra időben ott kell lenni visszafele! Nekünk 17:15 re volt kiírva, és 17:00kor már indult, mert megtelt. Ez a hajó ugyanonnan indul vissza Punta Sabionniba, ahova érkezik. A hajóút amúgy gyenge fél óra Velencébe. Aqualandiát ajánlom mindenkinek! 25 euró a belépő, de megéri, minden ingyenes. Nagyon igényes kulturált, nem lehet unatkozni rengeteg csúszda, medence, programok, Artisták, kalóznak öltözött figurák. Van egy medence a karib tengerről hoztak bele homokot és a parton is az van. Tényleg olyan érzése lesz az embernek, mintha ott lenne. Rengeteg pálmafa, kaktusz stb. Ide viszont vigyél hűtőtáskát étellel, itallal, mert horrorisztikus áron van mind kettő. Egy szelet pizza egy pohár sörrel 9,50 euro. Azt hiszem egyenlőre ennyi. Bármi kérdése van valakinek írjon ide. Segítek szívesen!
2013. jún. 15. 20:51
14/21 anonim válasza:
Szuper lehetett!Velencébe kocsival is be lehet menni, az ottani parkolóházakban kb. 10000 Ft az egésznapos jegy (28 Euro-ra emlékszem). Hogy ízlettek a fagylaltok? Nekem az tetszett, hogy egy gombóc, ami akkor 1 euro volt, 3 itthoni gombócnak felelt meg és isteni finomak voltak.
15/21 anonim válasza:
Ja a négerekkel nagyon durván lehet alkudni! Lányaink a henna tetkókat úgy lealkudták, hogy én már sajnáltam a négert.
16/21 A kérdező kommentje:
Finomak voltak a fagyik. 1,20 volt egy gombòc, viszont elég nagy adag
2013. jún. 16. 14:14
17/21 anonim válasza:
Lehet hogy hülye kérdés, de ha ketten mentek a tengerpartra akkor hová kell tenni a pénzt, ha esetleg mindketten fürödnénk? Pénzt mindenképp vinni kell, ha ennénk is valamit.
18/21 anonim válasza:
Erre valók ezek a nyakbakasztós műanyag dobozok, ezzel lehet fürödni:
19/21 A kérdező kommentje:
Hát mi az értékesebb dolgokat a hűtőtáska legaljára raktuk egy zacskòba, a hűtőtáskát meg letakartuk törölközőkkel. De amúgy nem nagyon vannak büfék a tengerparti strandon.
2013. jún. 17. 17:04
20/21 anonim válasza:
Kedves kérdező! Hány órás volt az út?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!