Milyen papírra van szükség?
Egy nyilatkozatot kell írnod, hogy engedélyezed a gyerek kulfoldre utazását X időpontban az apjához X címre, X időtartamra. Adott ország nyelvére leforditod, önkormányzatnál hitelesítteted.
2013. máj. 16. 07:26
2/10 A kérdező kommentje:
jól van, akkor így fogom. Nagyon szépen köszönöm
Minden személyes adatot meg kell adni, az lemaradt. Tehat a kérelmező, a gyermek es a fogadó fel neve, szuletesi helye, ideje, anyja neve, állando lakcíme. Teljes dátummal el kell látni es kapcsolattartó telefonszámot is meg kell adni, a tiedet es a masik felet s érdemes.
2013. máj. 16. 08:25
Nem kell önkormányzatnál hitelesíteni, hivatalos fordítás sem szükséges. Sőt, igazából Eu-n belül szabad a mozgás, nem nagyon érdekel senkit semmi ilyesmi papírfecni.
[link]
Itt is csak javasolja az ilyesmit, amolyan biztos-ami-biztos alapon, mert ugye szabad a mozgás. De igazából a leírásból is látszik, hogy mennyire komolytalan, ha tulajdonképp bárki megírhatja fiktív adatokkal is akár.
Amúgy egyedül hogyan? 14 év alatt nem nagyon tud repülni egyedül. Bár gyerekek utazására vannak lehetőségek nemzeti társaságoknál, csak azoknak a szolgáltatásoknak olyan díjaik vannak többnyire, hogy olcsóbb ha inkább te kíséred...
2013. máj. 16. 09:02
5/10 A kérdező kommentje:
17 éves a lányom, tudtommal 18 évtől számít valaki nagykorúnak. Csak azért szeretném ezt a papírt elintézni mert nem szeretnénk véletlenül sem semmilyen fenn akadást, egyik reptéren sem.
6/10 A kérdező kommentje:
De igen, én is csak biztos ami biztos alapon szeretném megcsináltatni. Úgy hogy megírom, lefordítom és az önkormányzaton lepecsételtetem. Ha ennyire nem lényeges a papír akkor szerintem ennyi bőven elég lesz. Köszönöm a válaszokat!
Nekem a gyamhivatal javasolta az elkészítését..... 1-3 voltam
2013. máj. 16. 09:10
8/10 A kérdező kommentje:
Én elváltam a lányom apjától, és én vagyok a hivatalos gyámja. Ő pedig hozzá utazik. Ezért is gondoltam hogy jó lenne valami ami bizonyítaná hogy nem "szökésben" van, vagy hogy nem az apja akarja "elvinni" tőlem.. Az a baj hogy manapság ez már nagy divat, hogy a feldühödött szülő fél elviszi gyermekét a hivatalos gyámjától. Jó nagy cirkuszok vannak erre felé az ilyen esetekből..
Azt nem írod, hogy hová utazik... Pedig elég lényeges.
De ha EU-n belül marad, akkor senki nem fog egy 17 évestől ilyen papírt kérni.
2013. máj. 16. 10:20
Ha EU-n belül marad akkor tényleg ne bajlódj! Nem is tudom kinek akarod mutogatni és hol? Senki nem fog ilyet kérni. Wizzairnél pl. 14 évestől egyedül utazhat és senkit nem érdekel, hogy elszökött vagy te engedted, csak legyen érvényes foglalása. (persze ha szólsz rendőrségen, hogy elszökött az más szitu)
Eu-n kivül viszont kellhet papir.
2013. máj. 16. 12:26
Kapcsolódó kérdések: