Elutazhatok még Görögországba?
Május 24-én indulunk görögbe és június 2-án érünk haza busszal. Az utazási iroda azt mondta nem kötelező útlevél, elég csak személyi. Az én problémám viszont az, hogy az útlevelem augusztus 7-én lejár, a személyim pedig már rég lejárt, mert itthon a jogosítványomat használom igazolásra.
Amennyiben már utázásnál érvénytelennek számít az útlevelem és személyit kell csináltatnom van esélyem rá, hogy megkapjam indulás előtt a személyim. (az okmányirodában már csak április 29-én tudnak fogadni leghamarabb)
Amikor csináltatod az új személyit kapsz egyből egy igazoló lapot, amivel igazolhatod a személyazonosságod.
Talán ezt is elfogadják, egyébként most csináltattam a gyereknek személyit 2-3 hét alatt kijött, tehát simán meglehet addigra neked is
Igazoló lapot nem fogadnak el, csak személyit vagy útlevelet!
Kérdező! Ha európán belül maradsz, akkor nem kell aggódnod az útlevél miatt, nem számít hogy 3 hónapon belül jár le. A tengerentúli és ázsiai utaknál fontos csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!