Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Ti nem szoktatok ilyenekre...

Ti nem szoktatok ilyenekre gondolni?

Figyelt kérdés
Rengeteget álmodozok hogy milyen jó lenne ha pl Amerikában lenne egy medencés kertes házam/villám,sok filmben van az az igazán jó "amerikai élet" óceánparti ház,yacht,pénz stb.. Ti nem gondolkoztatok még azon hogy milyen jó lenne ha nyernétek pl a lottón és egy igazi "filmbeli"életetek lehetne?Majdnem minden nap bele gondolok hogy milyen jó lenne ha pl a szüleimnek nem kéne dolgozni soha többet és mindenünk meglenne.
2013. ápr. 12. 20:31
 1/4 anonim ***** válasza:

erre mondják hogy

-"éhes disznó makkal álmodik"

Vagy

- "bilibe lóg a kezed"

Hát persze hogy mindenki álmodik a gazdagságról, még azok is akik gazdagok, és filmbeli életük van. Csak ők még nagyobb gazdagságról álmodnak.

2013. ápr. 12. 20:48
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem szoktam ilyesmiken álmodozni. Azért se, mert sokkal jobbat tudok, és azt meg is tervezem, aztán végrehajtom.
2013. ápr. 13. 09:03
 3/4 anonim ***** válasza:
Lehet így is filmbéli életed, csak megfelelő filmet kell választani, pl. Macskajaj.
2013. ápr. 13. 10:29
 4/4 anonim ***** válasza:
78%

Én éltem már Amerikában és egy valamit tudok mondani, sose akarj a tengerparti villás tökéletesen nyírt pázsitú álom amerikai környezetben élni. A semmilyenebb emberek jutnak csak el oda! Kényesek, kétszínűek, képmutatók, érzéketlenek, más szóval élve igazi szemetek! Én képtelen voltam megszokni azt, hogy ha érzed rajta, hogy a kést beléd döfné még akkor is fülig érő szájjal bájcseveg veled és közben egyszer kétszer tesz egy finom utalást, hogy értsd mennyire gyűlöl és megvet...

Aztán éltem igazi középosztálybeli amcsik között is, akkor szerelő voltam egy műhelyben. Azok szuper emberek, őszinték, kedvesek, nagyon közvetlenek, és annak ellenére, hogy fizikai munkát végeznek kb. olyan életszínvonalon élnek mint nálunk egy középvezető (vagy tehetősebb emberek), ők ott nem számítanak gazdagnak! Nekik is van medencéjük, a pázsit azért még mindig gondosabb náluk mint nálunk, kicsit kisebbek a házaik mint a gazdagoknak, de nagyon takarosak, frissen festve stb... a füvet ők nyírják a saját traktoraikkal meg mindenféle gépeikkel (nem tologatós fűnyíróval, ott egy 400 ezer forintos fűnyíró traktor kerül annyiba a bérekhez mint nekünk a tologatós :D ) stb.. meg nem az óceánpartra néz házuk, lehet azért mert arrafelé 500 kilóméterre volt az óceán :D

Csak azt akarom mondani, hogy olyan igazi amerikai gazdag ne akarj lenni, ha csak nem egy érzéketlen pénzhajhász vagy! :) Mondj le az óceánról, mondj le arról, hogy nem kell dolgozni és a házicselédeket is felejtsd el, ne akarj ferrarit magadnak. A takaros házikó, a szép gyep és a medence az megállja a helyét :)

Ami, nekünk itt Kelet-Európában nem jut eszünkbe, mert mindent az államtól várunk az az, hogy munka nélkül ritkán van jólét. Az amerikaiak 60%-át kitevő középosztály keményen megdolgozik a pénzéért. Persze ott is van az a gazdag 20% aki semmit nem csinál csak gazdag. De én azt látom, ha egy magyarnak pereg a házáról vakolat és nő a gaz az udvarán akkor elmegy tüntetni és azt mondja nyugaton minden jobb meg ez egy borzasztó ország a politikusok miatt, aztán hazamegy leül a fotelba és döglik nem csinál semmit. Ha az amerikainál van ilyen az kimegy a kertbe munka után gyomlál egy napot, füvet nyír, lefesti a házát és ad magára. Nem rögtön visít, hogy segítsen neki egy láthatatlan kéz... Az Usában a mexikóiak olyanok mint mi! Döglenek egész nap dolgozni azt nem szeretnek, aztán várják hogy a szájukba repüljön a sült galamb, és azt mondják azért élnek olyan rosszul mert nem szeretik őket. A magyarok pont ezt csinálják most az Európai Unión belül.

2013. ápr. 13. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!