Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » London közlekedés, Oyster...

London közlekedés, Oyster card - hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Légyszi valaki magyarázza el hogyan működik, mert eddig három ember próbálta elmondani a lényegét és mind a három tök ellentétes dolgokat állított, úgyhogy fogalmam sincs mi az igaz és mi nem.

Egy hétre megyek ki Londonba, nem tudom ez számít-e valamit, de gondoltam megemlítem. :)

2013. ápr. 5. 21:14
 1/7 A kérdező kommentje:
Illetve még egy kérdés: van-e valami különbség az oyster és a travel card között? Ha igen, melyiket érdemesebb megvenni?
2013. ápr. 5. 21:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Az oyster az maga a kartya, a travel card meg a berlet amit ratoltenek. Tehat oystert mindenkepp venni kell, de ha elutazol visszaadjak az arat az ures kartyaert cserebe. Berleteken kivul sima penzt is tolthetsz ra, attol fugg mire hasznalod. Rovidebb, zonan beluli utazashoz ez eri meg jobban.
2013. ápr. 5. 21:33
 3/7 anonim ***** válasza:

Igen, az előttem szóló jól mondja!

Oyster kártya mindenképp kell, arra tudsz tölteni bérletet(travel card) és csak simán készpénzt is tudsz rá tölteni. Rövid távon a feltöltés éri meg, hosszabb távra viszont a bérlet.

2013. ápr. 5. 23:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Travelcardhoz NEM kell oyster kártya, de ha van oystered rá is töltheted akár.

Az oyster lényege a pay as you go, azaz kb úgy működik, mint otthon a feltöltőkártyás telefonok. Addig utazol vele, amig van rajta pénz. A pozitív oldala, hogy az utazás oysterrel olcsóbb.

DE

ha egy hétre jösz, szerintem felesleges az oysterrel kínlódnod. Attól függően merre fogsz mozogni vegyél travelcardot és azzal is jó leszel. Ahhoz (továbbra is hangsúlyozom) NEM kell oyster.

Az oystert amúgy ki kell váltani, és kell hozzá 5 font deposit, amit persze vissza kapsz, ha visszaváltod.

2013. ápr. 6. 19:00
 5/7 anonim ***** válasza:

Kicsit félreérthető az előző irományom így pontosítok. A travelcard nem olcsóbb, még akkor sem ha oysterre töltöd. Az ugyanannyiba kerül akár oysterre, akár anélkül veszed.

Az alapjegyek olcsóbbak, ha oystert használsz.

itt tájékozódhatsz az árakról:

[link]

Amúgy nem az oyster bonyolult, hanem az egész londoni közlekedés. :) Kell egy kis idő, míg megérti az ember... nem olyan para, de tényleg kell egy kis odafigyelés meg tapasztalat a zónák meg busz és metró meg vonat meg oyster, nem oyster meg stb miatt. :)

Szóval ami igazán számít az nem csak az, hogy mennyi időt leszel itt, hanem az is, hogy melyik zónákban fogsz mozogni. Sőt! Igazából ez a lényeg, amiből ki kell indulni, amikor megtervezed, hogy mit is vegyél.

De továbbra is javasolom, hogy ha csak az 1-2-es zónákban fogsz mozogni, akkor ne bonyolítsd túl az életed. Vegyél travelcardot és úgy is jó leszel.

2013. ápr. 6. 19:05
 6/7 anonim ***** válasza:

Még egy megjegyzés és abba hagyom:

itt elmagyarázza az oyster lényegét: [link]

És itt pedig a túristáknak szóló leírás:

[link]

2013. ápr. 6. 19:07
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek! :)
2013. ápr. 7. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!