Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hogyan tudok HU-on munkát...

Hogyan tudok HU-on munkát szerezni UK-ba? UK-ban mennyi a felnőttkorhatár? Hogyan tudnák elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
valami rendes, hosszúúúú munkára gondoltam.

2013. febr. 15. 17:55
 1/5 anonim ***** válasza:

21 év felett kapod meg csak a teljes minimálórabért(bruttó 6,19/óra).

Elhelyezkedni úgy tudsz, ha keresel állást, majd felvesznek.

Amúgy mi a szakmád? Mennyire beszélsz angolul? Jó nyelvtudás és szakma nélkül szerintem nem érdemes kijönni, mert nem kapsz állást.

Nem bántásból, de miért nem írsz normálisan? Egy kicsit kusza így a kérdésed.

2013. febr. 15. 18:21
 2/5 anonim ***** válasza:

Angliában a felnőtt korhatár amivel már lehet főállásban dolgozni az 16 év. Ugyanis Angliában 16 éves korig tanköteles a diák.

Viszont ahogy az első írta, a minimálbér összegét ami 6.19 GBP/óra csak akkor kapja meg valaki ha betöltötte a 21 évét.

Ha 18 -20 év közötti a korod akkor a minimálbér 4,98 GBP/óra.

Ha 16-17 éves vagy és nem tanulsz akkor a minimálbér 3,68 GBP/óra..

Hogy hogyan tudj elhelyezkedni? Ha van nyelvtudásod, van valami jó kis szakmád, vagy van valamiben gyakorlatod akkor a megírott CV-kel szépen bemész minden munkaközvetítő irodába, leadod, és elmondod hogy munkát keresel.

Általában akadnak olyan munkák amik határozott idejűek. Vagy vannak eladói, takarítói, sofőri, felszolgálói állások.. Mindig szoktak lenni árú feltöltői állások (tesco, sainsbury, asda)

Ha elég talpraesett vagy akkor a CV-kel szépen bemehetsz az éttermekbe, pubokba, és egyéb helyekre hogy személyes kérj melót.

Vannak olyan lehetőségek amikor egyszerűen csak az üzlet ablakába teszik ki az álláshirdetésüket. De ugye ezt azonnal el kell csípni ha van..

Egy biztos. Munkám során tudom (munkaközvetítő irodában dolgozom) hogy ha alig van nyelvtudásod akkor nem igazán fogsz esélyt kapni..

2013. febr. 15. 18:50
 3/5 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm a sok segítséget és a komoly válaszokat.

elnézést a "kusza" kérdésért.

a nyelvet töröm, de azért elég tűrhetően beszélem.

16 éves leszek lassssan, és érettségit szerzek.

a diplomát még nem tudom, de valami komoly állást szeretnék.

nagyon szépen köszönöm az értelmes válaszokat.sokmindent megtudtam.

üdv. :)

2013. febr. 15. 22:00
 4/5 A kérdező kommentje:

ja, elnézést, amúgy érettségit és rendészeti OKJ-t kapok.

persze kitanulok még pár szakmát.

2013. febr. 15. 22:05
 5/5 anonim ***** válasza:
mire leérettségizel, kitanulsz pár szakmát, addigra még sok víz le fog folyni a Dunán (meg a Temzén, meg a többin), szóval tedd fel ezt a kérdést akkor is. egyelőre szar a helyzet Angliában.
2013. febr. 23. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!