Ti mit szólnátok hozzá, ha lehetőségetek nyílna egy lakatlan szigetre költözni kilenc fő kíséretében?
Nemrég láttam a Kék Lagúnát, minek köszönhetően önkéntelenül is felidéztem lelki szemeim előtt Defoe Robinson Crusoe-ját, a gondolataim pedig már több, mint egy hete e körül a téma körül forognak. Egyszerűen nem tudom kiverni a fejemből a temérdek magamhoz intézett kérdést.
Ti mit szólnátok hozzá, ha odaállna elétek valaki hogy tíz tárgy és további kilenc ember kíséretében pár év távlatáig kiköltözhetnétek egy lakatlan szigetre?
Semmit sem tudnátok a szigetről ezeken az információkon kívül:
* Iszonyatosan messze terül el lakott városhoz képest.
* A szigeten semminemű elektronikai felszerelést nem használhatnátok, amivel híreket tudhattok meg a külvilágról.
* A szigeten adott az élelem és az édesvíz, de magatoknak kell megszerezni azt.
* A környezet dzsungeles, de nagyobb ragadozóval nem kell számolni.
* Gyógyszerekkel és hasonlókkal el lenétek látva, viszont ha valami komolyabb baj történne, magatoknak kéne megoldani.
* A szigeten öt nő és öt férfi tartózkodhatna bizonyos életkori kereteken belül (Ez későbbi megbeszélésen alapulna.)
* A szigeten eltöltött idő ingyen lenne, egy csoport jóvoltából, akik kíváncsiak rá, mit kezdene magával néhány városi ember, aki nincs kiképezve, nincs hozzászokva a nomád körülményekhez. Nem figyelnék a történéseket, de az ott élő tíz főnek szigorúan naplót kellene vezetnie az eseményekről, érzelmekről, nehézségekről.
* A jelenlevő emberek mind közös anyanyelvűek lennének, ezzel is megkönnyítve a kommunikációt a felek közt.
Élnétek a lehetőséggel?
Vagy nem kockáztatnátok?
Nem érdekelne, milyen is lehet úgy alapokat teremteni, hogy az ételt nem a sarki ABC-ben veszed meg, hanem meg is kell küzdened érte; hogy a fejetek felett a tetőt saját kezűleg kell megépítenetek?
A válaszokban kíváncsi lennék:
- Mennétek-e? Ha igen: Miért? Ha nem: Miért?
- A tíz tárgyra, amit első körben magatokkal vinnétek. (Mennyiségre is!)
- Szerintetek milyen lehetséges komplikációk léphetnek fel?
- Ti hogy szerveznétek meg egy ilyen kaliberű 'kiruccanást'? (Egyáltalán meg lehetne-e szervezni egy hasonló, nomád 'tábort'?! Ha nem: Miért?)
- Ha igent mondanátok, milyen korosztályú idegenekkel lennétek szívesebben összezárva? Fontos lenne, hogy egyidősek vagyok-e, vagy sem? Elviselnétek-e, ha egy jóval fiatalabb tinédzser is a nyakatokon lógna?
- Hány évesek és milyen neműek vagytok?
Előre is köszönöm a válaszokat! Kíváncsi vagyok, hány kalandvágyó ember gondolkozik úgy, mint én... :)
Simán benne lennék, 9 érett, 30-as,40-es nővel mennék meg egy rekesz Finlandiával.
Végigkefélném mind aztán haza usznék:)
Na jó, szerintem bevallalnám, de annyi, h tudom, h a munkahelyem nem ugrik meg ilyenek.
Kíváncsi vagyok, h bírnám.
Egyébként nekem a Lost ugrik be, kedvenc sorozatom.
De nem évekre, egy rövidebb időszakra.
Meg lehet, de könnyen rá lehet fázni, kell egy biztonsági csoport a színfalak mögé.
25/F
Mennék, jó buli és egyben erőpróba is. A tárgyak:
-pár mázsa wc papír mert jobb mint levélbe törölni
- nagy halom könyv részben az unalom,részben a tudás miatt
-balta (mert jól jöhet)
-elemlámpa ha sötétben eltévednék
-vadászkés ,h az esetleges élelem ne legyen ehetetlen
-fogkefe a szuvasodás ellen
-dzsungelkalap a hőség ellen
-iránytű,h ha dolog van ne legyen nehéz visszatalálni
-néhány családi kép az erő miatt
- papír és tollak kb 300 oldal és 20 db ha eszembe jut vmi
-megfelelő papucs,h ne marja a talpam a homok
komplikációk,pl hőguta, kiszáradás, depresszió, idegi roham a bezártság miatt, stb a szervezést nehéz leírni. Adnia kell az adott országnak engedélyt, a sziget eldugott pontján elsősegély és orvosi ügyelet, étel és vízraktár
minél változatosabb legyen a korosztály, mert mindenki jó vmiben amit a másik nem akar
ÉN mennék.jó kis kaland lenne.
10 tárgy:
-vadászkés
-elemlámpa,elem
-wc papír
-100 doboz gyufa
-fejsze
-horgász felszerelés
-ruha
-hálózsák
-kötél,madzag
-ismeretterjesztő könyvek.
Én csak egy korúakkal bírnám ki, de azért tapasztalt ember is kell a csapatba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!