Van olyan nagyváros a világban, amelynek nincsenek gettói?
Figyelt kérdés
2012. dec. 26. 21:55
1/4 anonim válasza:
Ha a gettó alatt a lecsúszott, züllött negyedeket érted, akkor szerintem Bécs (a külvárosai is nagyon rendezettek és kulturáltak), Genf, Zürich. Északon Stockholm, Koppenhága, Helsinki, Oslo... Tengerentúlon Vancouver, Toronto.
3/4 susukoma válasza:
Vancouverben elég komoly probléma a drog, és a fegyveres bűnözés is kétszerese a kanadai átlagnak. Ezek statisztikai tények, és egy kanadai ismerősöm (aki amúgy torontoi, de járt ott) is megerősítette, hogy kanadai viszonylatban Vancouver "eléggé el van gettósodva". Szóval én Vancouvert kihúznám a sorból... a többihez nem igazán tudok szólni. Az én első számú tippem Canberra lenne. Ott a bűnözés messze alatta van, az amúgy is igen alacsony ausztrál átlagnak. A lakosság átlag életkora fiatal, rendkivül mobilak, magas az iskolázottság és a város maga, mint kultúrális központ is kiemelkedik.
4/4 anonim válasza:
Nem kötözködésbôl de azért bécsben is van egy-két lepukkant hely pl. a 6-os metró mentén. ( Én csak gettó vonatnak hívom :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!