Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Szerintetek érdemes itthon...

Szerintetek érdemes itthon jogsit szereznem, ha pár év múlva kiköltözöm Angliába?

Figyelt kérdés
Ott mindenféleképpen elvégeznék egy tanfolyamot, akkor ithhon nem érdemes?
2012. okt. 27. 06:57
 1/5 anonim ***** válasza:
75%
az itteni jogsit lehet honosítani, úgy tudom
2012. okt. 27. 07:26
 2/5 anonim ***** válasza:
Simán használhatod ott is az itteni jogsidat, csak tanuld meg a jobb oldali kormányos autók kezelését meg az ottani közlekedést de arra bőven elég ha veszel pár órát és ennyi, hogy megszokd az ottani rendet.
2012. okt. 27. 10:33
 3/5 anonim ***** válasza:
Érdemes, ugyanis idekinn jóval drágább a jogosítványszerzés. A magyar jogosítványodat 50 font befizetése ellenében átváltják teljes értékű brit jogosítványra, ha ezt egy nyomtatványon keresztül igényled.
2012. okt. 27. 10:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Kint 500 font a jogsi megszerzése. Lehet hogy egy kicsit drágább (nem tudom otthon mennyibe kerül most) de sokkal könnyebb kint letenni mint otthon.

Én itt kint tettem le. Először fizetni kellett 50 fontot az ideiglenes jogsira . Ezzel már be is lehet ülni a volán mögé egy tapasztalt sofőr mellé (aki akárki lehet aki tudja igazolni hogy 3 éve van jogsija) és lehet tanulni vezetni. Engem a párom tanított. Amíg nem ment olyan jól addig esténként a nagy bevásárló üzletek parkolójában gyakoroltunk vagy kimentünk a város határába ott gyakorolni. Amikor már ment akkor késő éjszaka amikor nagy ritka a forgalom bementünk a forgalomba is hogy a körforgalmakat gyakoroljam. Amikor már ez is ment akkor késő este mentem ki amikor ugyan van forgalom, de jóval kisebb mint délelőtt. Amikor már biztosan vezettem délelőtt, akkor jelentkeztem egy elméleti tesztvizsgára. Megkaptam az időpontot, és elmentem. Elsőre átmentem. Mivel Angliában nincs kötelező levezetett óra, de kérhető oktató, így egy magyar oktatót 4 órára igénybe vettem (20 font óránként, mint ismerősnek,..) Vele vezettem 4 órát, és ő is azt mondta hogy a vezetés megy, így kértem időpontot a vezetési vizsgára. Magyarként kérhetem magyar tolmácsot is, sőt kérhettem az elméleti vizsgánál is magyar nyelvű CD-t. A vizsga napján az oktatóm aki magyar volt hátul ült a vizsgáztató mellettem. Bevitt a forgalomban, és csak ennyi volt. Most menjen balra, menjen a 4-es körforgalomba. Forduljon le jobbra stb.. 1 órát ha autóztunk ide-oda. A végén megálltunk, és kezet fogott velem az vizsgáztató, hogy gratulál.. Ennyi volt..

Minden rajtunk múlik. Az ideiglenes jogsit 2 éven át használhatod Nagy-Brittania területén. Vezethetsz is ideiglenes jogsival de csak úgy ha mindig melletted van egy tapasztalt sofőr. Sokan vannak akik ideiglenes jogsival közlekednek mert az csak 50 font. Ha 2 év után úgy érzi a tanuló hogy még nem megy a vezetés, akkor újabb ideiglenes jogsit vált ki..

Otthon mások történetéből azt hámoztam ki, hogy sokkal nehezebb letenni, és többől kell vizsgázni.

2012. okt. 30. 11:55
 5/5 anonim válasza:

Utolsó, ez de jól hangzik! Mennyivel jobb lenne ilyen rendszer itthon is!

Kérdező, hogy legyen összehasonlítási alapod, itthon ez így néz ki: befizeted a tanfolyamot (nekem 86.000 volt, ebben benne van a KRESZ tanfolyam és vizsga, az elsősegély tanfolyam, valamint a 30 óra kötelező vezetés), eljársz a tanfolyamra (6*3 óra, két hét alatt volt nekünk, utána jelentkezhetsz vizsgára. Kb. egy hónappal későbbre kapsz időpontot. Ha a KRESZ vizsga megvan, mehetsz vezetni. 10 óra a rutinpályán, ha megy az összes feladat (merőleges és párhuzamos parkolás, Y-forduló, emelkedőn indulás, saroktolatás, felváltás hármasig), akkor irány a forgalom, ott minimum 20 órát vezetsz. Nekem nagyon nem megy, június vége óta vezetek, és a vizsga még messze van... Közben elmész az elsősegély tanfolyamra (1*4-5 óra, létszámtól függ, mert van gyakorlati oktatás is), aztán jöhet a vizsga (6 vagy 7 ezer Ft). Plusz vezetés órák 5000 Ft /alkalom (90 perc). A forgalmi vizsga ára azt hiszem 11 vagy 13 ezer Ft.

Én 150.000 Ft-nál tartok, és még nem fejeztem be...

2012. nov. 8. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!