Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Romániában lehet euróval fizetni?

Romániában lehet euróval fizetni?

Figyelt kérdés
Mennyi idő az út Kisvárdából Erdélybe? És igaz nem kell útlevél? :)
2012. okt. 22. 18:10
 1/5 anonim válasza:
Euróval (az ország hivatalos pénznemétől függetlenül) bármely országban lehet fizetni, mely az Unió tagja. Tehát Romániában is lehet.
2012. okt. 22. 19:14
 2/5 anonim válasza:
hát akkor próbálj meg azzal vásárolni... sok sikert hozzá. Lehetőleg Leiel, de ha mindenképpen nem akarsz váltai, akkor inkább forintal. A forintot jobban elfogadják mint az eurót. Én itt élek.
2012. okt. 22. 19:29
 3/5 anonim válasza:

Hát nem tudom..:) Én Székelyudvarhelyen élek, és itt bármelyik boltba is mész be, ha nem lejt használsz, nem fognak kiszolgálni.

Ellenben a jó hír az, hogy egymást érik a pénzváltók, ahol forintot és eurót is válthatsz. De szerintem az ésszerű az, ha nem vágsz neki az útnak lej nélkül, mert utazás közben (különösen román vidéken) nehézkes lehet váltani.

2012. okt. 22. 19:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Kb. annyira lehet ott euróval fizetni, mint idehaza.

Van ahol elfogadják (jó rossz árfolyamon), van ahol nem.

2012. okt. 22. 21:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha bemesz a romaniai Auchanokba Corakba nagyobb plazakba puccos ettermekbe ott biztos elfogadjak. De arra ne szamolj hogy a trafikban is azzal fizess. Nem tudom miert olyan nagy dolog bevaltani lejre. Amugy nem kell utlevel. Eleg a szemelyi .
2012. okt. 23. 00:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!