Repulore a kezipoggyaszban lehet vinni gyogyszereket?
Én vittem orrcseppet, nem érdekelte a kutyát se, pedig Amerikába mentem, ahol aztán tényleg mindent megnéznek.
Normális mennyiségű gyógyszerrel semmi gond nem lesz, de ne a kézipoggyászodban szállíts két évre való mennyiséget - ha érted, mire gondolok.
Recept nélkül kapható, gyerekeknek való folyékony aszpirint vagy fájdalomcsillapítókat felvihetek a fedélzetre?
Igen, de a biztonsági ellenőrök az ellenőrzéskor meggyőződnek arról, hogy valóban gyógyszerek-e. Nem gyógyszernek minősülő készítmények nem vihetők át az utasbiztonsági ellenőrzésen.
Folyékony állagú gyógyszerekből mekkora mennyiség vihető fel?
A mennyiségnek a kinn tartózkodás hosszával arányosnak kell lennie, és az utas nevére kiállított orvosi recept vagy gyógyszerészi igazolás bemutatása szükséges, még recept nélkül kapható gyógyszerek esetén is. Célszerű angol nyelvű orvosi igazolást is beszerezni, hogy a visszaúton is felvihesse a fedélzetre.
Inzulint és tűket hordok magamnál, ezeket felvihetem a gépre?
Az inzulin és a tűk felvihetők az utas nevére kiállított orvosi recept vagy gyógyszerészi igazolás bemutatása mellett.
Asztmás vagyok. Az inhalálókészülékemet felvihetem a gépre?
Igen, az utas nevére kiállított orvosi recept vagy gyógyszerészi igazolás bemutatása mellett.
Torokfájás elleni spray is van nálam. Felvihetem?
Igen, az utas nevére kiállított orvosi recept vagy gyógyszerészi igazolás bemutatása mellett.
Tablettás gyógyszer van nálam. Mekkora mennyiséget vihetek fel a gépre?
Tablettás gyógyszerekre vonatkozóan nincsenek érvényben korlátozások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!