Sok nagyvárosban van drótkötélpályás felvonó, vagy a budapesti Libegő ritkaságnak számít ilyen szempontból?
Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy pl. Barcelonában is van, de más városról nem igazán tudok (meg ugye Budapest). Sok nagyvárosban van ilyen, vagy ez inkább csak a hegyvidékekre jellemző, városokon kívül?2012. szept. 8. 02:03
1/3 anonim válasza:
Sok helyen van. A német-svájci-osztrák Alpokban szinte minden városnak van libegője. Hongkongban is van, pedig az nem egy hegyvidékes terület. Én nagy libegő fan vagyok, rengeteg helyen utaztam már libegővel. Szerintem annyira nem ritka dolog, sok városban van ilyen. Ez pl. a New Yorkban található: http://www.youtube.com/watch?v=dBX4H_GxlBA (írd be a város nevét, plusz Cable Car).
2/3 anonim válasza:
Az egykori Szovjetunió nagyvárosaiban is elég gyakori. Igaz azok közül már nem mindegyik üzemel a pénz hiánya miatt, de rengeteg helyen van. Én pl. Harkovban utaztam ilyenen. Szófiában is van Libegő ami felvisz a Vitosára. Szóval nem ritkaság egyáltalán.
3/3 anonim válasza:
Köln, Brassó, Dubrovnik. Ezekben a városokban biztos van. Kölnben nem hegyre megy, hanem a Rajna felett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!