Mennyi pénzből lehet új életet kezdeni egy külföldni országban?
Mennyibe kerül berendezni egy új lakást?
Mennyi idő munkát szerezni?
Mennyibe kerül egy állampolgárság?
Minden országban más-más árak vannak (és más jövedelmek)...
Egy lakás berendezése attól is függ, mekkora a lakás, hány szobát kell berendezni, egy kis méretű konyhába kisebb költség bútorokat venni, mint egy nagy méretű konyhába...
Attól is függ, milyen igényeid vannak, milyen felszereltséggel kapod a lakást (van benne gáztűzhely vagy neked kell megvenni?)...
Mennyi idő munkát szerezni? 8-o
HOL???
Attól is függ, milyen végzettséged és milyen nyelvtudásod van (ha keresett szakmában dolgozol és perfekt a nyelvtudásod, akkor hamar)...
Mennyibe kerül egy állampolgárság? 8-o
Az állampolgárságot a legtöbb (normális!) országban nem pénzért árulják, hanem bizonyos feltételekkel lehet megszerezni (lakás, munkahely, nyelvtudás, országban eltött idő, stb.)...
Van olyan ország, ahol csak akkor szerezhetsz állampolgárságot, ha igazoltan valamelyik felmenőd is német állampolgár volt (pl. Németország).
Én azt javaslom, hogy előbb utazz el abba az országba, amit kinéztél magadnak 2-3 hétre és helyben tájékozódj a lehetőségekről (lakás bérlés, munka lehetőségek, árak, bérek, stb.), lehetséges, hogy a valóságban már nem is tetszik majd annyira, mint innen távolról!
én is elvágyódom :) együttérzek veled figyelem a válaszokat!
Amugy ha nagyon akarsz valamit ugy is sikerül...csak vágj bele!(A nyelvet mindeképp tudd, anélkül nem boldogulsz)
Ez nem így működik, hgoy elmész egy új országba és egyből veszel egy új lakást, amit berendezel stb...
Szépen fokozatosn tudsz csak megszerezni mindent. Előszőr meló kell és valami (!) szállás, nem új lakás! CSak egy szoba valahol, ahol meghúzhatja magát az ember és amit (lényeges) ki tud fizetni!
Aztán ha már ezek az alapdolgok megvannak látja mindenki, hogy merre is indulhat tovább és mlyen lehetőségei vannak. Mit akar elérni és azt, hogy is tudja.
DE!
Ne felejtsük el, hogy válság van, nem csak otthon, hanem mindehol, és ilyenkor az idegeneket nem fogadják sehol sem szívesen. És habár tom hogy otthon úgy festik le "A Nyugatot", hogy ott (itt) kolbászból van a kerítés és aranytányérból eszenek, ez közel sem igaz. Nem könnyebb, de nehezebb boldogulni és tripla olyanerősen kell dolgozni és megdologzni mindenért! Ezt ne felejtse el senki, aki a nagy nyugatra vágyik!
Én, ha már itt tartunk, nem az anyagiak miatt jöttem el otthonról, hanem a légkör miatt. Anyagilag nem feltétlenűl jártunk jobban, de a nyugalom, hogy nincs gyülölködés, szitkozódás, nincs idegeskedés, politziálás, emberek egymás ellen uszítás, hogy mosolyognak mindenhol, még akkor is, ha épp szar időket élünk és kedvesek az emberek egymással, sokat ér! Ez az, ami otthon nincs és amiért talán, érdemes eljönni.
A lepontozóknak (ami tudom járni fog az utsó mondatom után) felhívnám a figyelmét a TALÁN szócskára, amit azért nem véletlenűl biggyesztettem oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!