Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek Nyíregyházáról?

Mi a véleményetek Nyíregyházáról?

Figyelt kérdés
Azt hallottam,hogy Magyarország talán leg@arabb városa.

2012. júl. 30. 21:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
95%

Mitől lenne szar? Egy nagyon szép, patináns, tiszta, hangulatos és kedves város. A biztonsággal sincs semmi gond, egyedül a guszev telep, ami szigorúan elkerülendő, azon kívül tizedannyi cigányt nem látsz, mint például Miskolcon, ami viszont valóban sz@r hely. Munkalehetőségek terén is sokat javult és tényleg egy modern és élhető 120 ezer fős vidéki nagyváros.

Amúgy gondolom olyan emberektől hallhattad, hogy sz@r akik életükben fél percet nem voltak Nyiregyen, csak ők is hallották valahonnan... nagyon "bírom" az ilyen emberkéket!

2012. nov. 25. 01:57
 12/16 anonim válasza:
90%
Akik régen jártak Nyíregyházán, azoknak talán ez a kép alakulhatott ki, de ma már jelentős gazdasági fejlődésen ment keresztül az ország 7. legnagyobb városa. Nemzetközi hírű állatparkjával és fürdőjével, skanzenjével Kelet-Magyarország egyik gyöngyszeme. Az épületek fel vannak újítva, tisztaság van az utcákon. Sok rendezvényével, rendezett utcaképével kivívta a turisták elismerését is. A lakosok egyébként rendesek és vendégszeretőek. A város polgárainak gazdagságát jelzi a reggeli és délutáni csúcsforgalomban lévő luxus autók tömkelege. Rengeteg elegáns kertvárosi negyed van, ahol akár több száz millió Ft-ért is vehet magának az ember házat. A megyeszékhelyek között Nyíregyháza rendelkezik a legtöbb zöldövezettel. Akik először járnak a városban és leginkább a nyugati országrészből érkeznek ámulnak és bámulnak...nem gondolták volna, hogy a lesajnált Szabolcs megyében ilyen szép, rendezett város is van. Az Európai-Unió keleti kapujának első nagyvárosa, így rengeteg a külföldi turista (szlovák, lengyel, román, ukrán). Nyáron azonban sajnos eléggé kihaltnak tűnik sokszor a város. Az iskola időben viszont a reggeli és délutáni csúcsforgalomban mutatkozik meg a város igazi nagysága.
2017. jan. 1. 16:33
 13/16 anonim válasza:
96%

Jó, azért ódákat sem kell zengeni róla.

Az operátori/raktárosi gyári munkán, bolti eladói vagy árufeltöltői munkán kívül semmi lehetőség nincs itt, ha nem rendelkezel mondjuk komolyabb mérnöki végzettséggel vagy nincs ismerősöd egy jobb helyen. A fizetések alacsonyak. Több műszakos órarend, túlórák, szemét munkatársak.

Szórakozási lehetőségek száma csekély, egyedül az Állatpark és Sóstó ami országos szinten is kiemelkedik, de azok meg már inkább Nyíregyháza külterületéhez tartoznak, nem szerves részei a városnak (mert itt a kérdező a belvárosra gondolt szerintem). Egyébként a programok elég silányak és noname-ek összehasonlítva más nagyvárosok fesztiváljaival, a szórakozóhelyek tömve vannak tizenéves kölykökkel, cigányokkal, maffiózókkal, nem egy be is zárt mostanság (például az egyik legnagyobb, a Macallan).

Az meg, hogy sok a fiatal...erős túlzás. Az utcák többnyire kihaltak hétvégéken is, a főtéren néhány ember cselleng maximum átlagos napokon. A Korzó és a Pláza egy nagy nulla összehasonlítva pl. a debreceni Fórummal. Nagyon kicsi a kínálat és minden drága a fizetésekhez képest.

A közlekedés más városokba kifejezetten jó vonattal, könnyen megközelíthetőek, ez egy nagy előny. De városon belül elég vontatott.

Ami még kiemelendő, hogy nyugis város, nem igazán vannak balhék mostanában, kevés az ember az utcákon is napközben, a forgalmas részeken is. Maximum autóból van sok. De ez mutathatja azt is, hogy költöznek el az emberek, hisz itt nem nagyon lehet megélni ismerősök nélkül, ami teljesen igaz.

Van itt főiskola is, ami már egyetem, ott csak a tanárképzés színvonalas viszonylag, a többi szak munkaerőpiaci felhasználhatósága elég alacsony, az ország egyik leggyengébb felsőoktatási intézménye szerintem. Bár ez most már pl. a Debreceni Egyetemről is elmondható (ott is csak a tanári, valamint még az orvosi színvonalas képzés).

És végül a cigányokról annyit, hogy 5-10 évvel ezelőtt sokkal több volt belőlük itt, akkor a mi társasházunkban is szinte mindennaposak voltak a balhék, elsősorban azért, mert nem fizették a lakdíjat, rezsit, valamint többen laktak a lakásban a kelleténél...de csak egymással, illetve a főbérlőkkel vergődtek, másokkal nem volt konfliktus. A közeli parkokban is egymásnak estek többször, kutyákkal is. De mint mondtam, 1-2 éve már alig-alig látok cigányt errefelé, a vasútállomáson is csak idős, beteg csövesek szoktak lenni télen.

Szóval én olyan 4-5/10 pontot adnék ennek a városnak...nem rossz, nyugis, biztonságos, jól megközelíthető, ápolt, tiszta, rendezett, de semmi extra...se munkahely, se normális iskola, kevés az értelmes fiatal, sok a tanulatlan bunkó.

2017. jan. 1. 20:22
 14/16 anonim válasza:
100%
"az Állatpark és Sóstó ami országos szinten is kiemelkedik, de azok meg már inkább Nyíregyháza külterületéhez tartoznak, nem szerves részei a városnak (mert itt a kérdező a belvárosra gondolt szerintem)" A kérdező Nyíregyházát írta, nem pedig a belvárost és Sóstógyógyfürdő igenis a város szerves része. Az, hogy most nem folyamatosan házak, épületek vannak, hanem erdő attól még része a városnak. Igen, sajnos én is tapasztalom többször a kihaltságot, de szerintem ez a fővároson kívül a legtöbb nagyvárosra elmondható. "A Korzó és a Pláza egy nagy nulla összehasonlítva pl. a debreceni Fórummal" Erre csak azt tudom mondani, hogy a kolozsvári Pólus és Iulius Mall meg a Fórumot nyomja le...jöhetnék a pesti Westenddel és az Arénával is. Én azt gondolom, aki ennyi üzlet közül nem tudja megtalálni a megfelelőt az magába keresse a bajt. "Maximum autóból van sok. De ez mutathatja azt is, hogy költöznek el az emberek" Nyíregyháza azon kevés megyeszékhelyek közé tartozik, ahol a lakosság száma stagnál vagy inkább növekszik. Munkahelyek...igen, ez egy fogós kérdés már. Nyilván a Dunántúli nagyvárosokkal nehezebben tudja felvenni a versenyt (Győr, Székesfehérvár), de keleten nem számít rossznak, a Debreceni úti ipari park betelt, az új kialakítása folyamatban a Tiszavasvári úton. Én mindenféleképpen azt mondom, hogy a 19 megyeszékhely között egyáltalán nem foglal el rossz helyet, figyelembe véve azt a tényt, hogy maga a megye a legszegényebb az országban.
2017. jan. 22. 14:02
 15/16 anonim válasza:
100%
Az utolsónak igazat adom. Itt élek Nyíregyházán születésem óta el nem tudnám képzelni, hogy két évig kibírjam e város nélkül. Nagyon sok tér van és nagyaon szép parkok. Az álltkertje pedig valamelyik évben Európa legszebb állatkertje volt. Sok általános iskola és gimnázium van viszont egy kicsivel kevesebb főiskola és egyetem. Főiskola pl. A Szent Atanáz Hittudományi Főiskola.
2020. dec. 10. 10:17
 16/16 anonim válasza:
Én ezzel szemben pont azt tapasztaltam, hogy sokkal vendégszeretőbbek, kedvesebbek, nyugisabbak az emberek mint Nyugat-Magyarországon :D
2024. febr. 8. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!