Izraelben tényleg 1904 van és nem 2012? :o
Figyelt kérdés
2012. jún. 17. 20:45
3/7 Shai-Hulud válasza:
Nem. Nem igaz, ott is 2012.-t írnak.
Az mohamedánok időszámítása tért el a "hivatalostól", mert ők nem Krisztus születésétől, hanem a Hidzsrától (Mekkából Medinába történt menekülésszerű kivándorlás) számították az időt. Ezért az iszlám időszámítása 622 évvel később kezdődött.
De a kereskedelem, a külpolitika megkövetelte az egységes időszámítást így a mohamedán országok is elfogadták az elterjedt gyakorlatot, és jelenleg MINDENÜTT a világon 2012-t írnak.
Pedro
4/7 A kérdező kommentje:
értem mert megnéztem egy izraeli rádió honlapját és ott úgy írták, hogy 1904 volt dátum kiírva.. és furcsáltam :D
2012. jún. 17. 23:32
5/7 A kérdező kommentje:
vagyis így:
Israel Time: 03:15 - Tuesday, 19 April 1904
2012. jún. 17. 23:34
6/7 anonim válasza:
se nem április, se nem kedd, se nem 19-e volt tegnap :D Szóval valami hiba lehetett.
7/7 anonim válasza:
mivel a zsidok Jezusban nem hisznek, nem a szuletesetol szamitjak az eveket! szoval igaz! iskolaban tanitjak , de alig hasznalja valaki.a radikalisan vallasosak persze ismerik jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!