Ti hogyan viselitek amikor a szállodában a takarítok rendet tesznek a holmijaiztok között amig nem vagytok ott?
Javaslom Neked a domestos helyett az oktatást.
Én az egyetemen hallgattam mikrobiológiát és bizton állíthatom neked mókuska hogy nem törnek a csúnya bacik az életedre a fürdőszobában,sőt az immunrendszerednek(ezt már biztosan hallottad a reklámokból ezt a szót)szüksége is van rájuk.
Takarítóként válaszolnék, először is erre és minden ilyen jellegű dologra ami felmerülhet:
"Egyszer láttam egy videot, arról szólt, hogy a takarító a fogkefével sikálta a wct, szóval azóta a fogkefét is elrakom."
Ha jobban megnézed az a video egy vicc :) poénos de láthatóan humor clip.
https://www.youtube.com/watch?v=AeOwrxBrvqI
Nyugodt lehetsz, hogy ilyet és "ilyeneket" nem csinál egy szállodai takarító. Szorgosak, ügyesek és valójában seccperc alatt kiglancolják az összes helyet. Még saját fogkefével sem - nemhogy a vendégével - tisztítanak toilettet.
Másik. A rendrakás. Először is nekik ez kötelező teendő és van akinek jólesik. Viszont itt is igaz az előbbi szisztéma miszerint nem fognak ennek okán turkálni más holmijában. Sőt elhiheted, hogy nem is érdekli ez őket, már hogy más dolgai. Rendbe teszik és kész. Ami az akár szerteszét hagyott alsóneműket illeti szállodai előírások szerint kisebb eltérések lehetnek, de én csak eldobható gumikesztyűben nyúlnék hozzá. A vendég és magam miatt is. Mindkettő okból. A takarítók keze amúgy elhihetitek, hogy alapvetően is tisztább mint egy átlagos járókelőnek az utcán, vagy irodai dolgozóé.
"Főleg, hogy ha bemegyek egy tiszta szállodai szobáb, ott én rendet tartok magamnak és nem csinálok koszt. Tehát arra a pár napra nem is kellene takarítás... "
Kb ugyanaz. A takarítók nem nézegetik más holmiját, láttak már eleget, hidd el nincs mit félteni miattuk ha bemennek. Be kell menniük minden nap és persze kérhető hogy ne takarítsanak. Max arra figyelnek fel ha valaki lőfegyvert, drogot és fokozottan gyanús dolgokat hagyott szét. De persze ezt se keresik de ha észreveszik az más.
Az eltűnt száradó gyümölcsmagok esetéről: ilyenkor nyugodtan szólhatsz, nem fognak akadékoskodni, elmondod a helyzetet hogy félreértés történt stb stb és nincs időd... Simán kapsz vesznek neked a gyümölcsből. Kimegy egy londiner és megveszi és beteszik a szobádba és természetesen elnézést is kérnek. Másnál ugyanez a mag meg egyszerű otthagyott magok evés után, ezért dobta ki a takarító, nem bosszantani akart vele. Ha kéred még ki is magozzák neked. :) (Leginkább kérés nélkül is úgy adnák vissza.)
"Viszont érdemes vigyázni nekem már lopták el a pénzem szállodából."
Sajnálatos eset de nagyon szigorúan veszik, sajnos akárhol máshol is elő tud ez fordulni. Az eset miatt is nyugodt lehetsz, hogy a takarítók nem turkálnak és lopkodnak a vendég holmijai között -ból.
Aki meg szándékosan hagyott szétpakolva dolgokat és még rendezkedik amikor visszaért, az is szólhat hogy hagyják úgy mert pakolás közepén van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!