Nem szoktam külföldre utazni így sajnos nem vagyok tisztában az ilyen dolgokkal, de most van egy lehetőségem hogy 8 napra kimenjek Török országba! Ezért kérek itt segítséget! Hogy mi kell ha ki szeretnék utazni? Útlevél, vízum stb?
Figyelt kérdés
2012. jún. 2. 08:28
2/7 anonim válasza:
De vízum is kell, de azt a törökök a határon adják a belépéskor. Azért érdemes arról is olvasni a neten, hogyan kell, kell-e hozzá valami...
ùtlevél mindenképpen, és annak legyártatása is minimum 2-4 hét, föleg így szezonban lassabb.
Aztán más nem nagyon kell, de ha úgy kapod az utat idegentöl (pl nyered, vagy ilyesmi), hogy minden legyen benne. Pl repülöút+ szállás+ étkezés. Az étkezés sem mindegy milyen, pl all inclusive vagy minimum félpanzió, mert étkezés kerülhet annyiba mint egy egész nyaralás, és lehet elsöre jól hangzik aztán több kiadásod lesz mintha magad szerveznéd.
3/7 anonim válasza:
Ne feledkezz meg a biztosításról! Nem olyan drága, de ha nincs, és bármi bajod lesz kint, vagyonokba kerül a külföldi gyógykezelés!
4/7 anonim válasza:
A vízumot a határon adják, nem kell hozzá semmi. Azon kívül útlevél, pénz/bankkártya, biztosítás, esetleg ha van kedved, írhatsz fel magadnak pár török kifejezést, amivel megnyered a helyiek szimpátiáját.
5/7 anonim válasza:
Útlevél legyen, költőpénz, vízumot kapsz a határon. Biztosítást tényleg intézd el az a pár ezer forint nem nagy összeg érte, és ha kint bármi baj lesz akkor se legyen probléma. Ezen ne múljon szerintem.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok jó tanácsot! Oda fogok figyelni mindenre!
2012. jún. 3. 10:34
7/7 anonim válasza:
én is voltam már a török riviérán gyönyörű hely imádom...
merhaba-szia
dur-stop :D
költőpénz,útlevél,vizum...csak palackozott vízet igyál!jól jön a normaflore is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!