Zarándokutak szervezéséhez milyen végzettség szükséges?
Ez szerintem nagyban függ attól, hogy mi a célod vele? Ebből akarsz megélni? Vagy mondjuk voltál egy zarándoklaton, ami nagyon sokat jelentett neked, és ezért szeretnéd megmutatni másoknak is, milyen ez? Az első esetben valóban valamilyen utazásszervezői / idegenvezetői / turisztikai végzettség kell. A másodikban nincs szükséged semmilyen ilyen jellegű képzettségre.
Milyen jellegű zarándoklatot vezetnél? Buszos/vonatos, biciklis, gyalogos? Inkább turista vagy inkább vallásos szemlélettel (pl. elmegyünk Rómába, hogy megnézzük a Szent Péter Bazilikát vs. elzarándokolunk Rómába Szent Péter sírjához)?
A zarándokutakhoz ugyanolyan végzettség kell, mint bármely más utazás szervezéséhez, ha legálisan akarsz ilyen utakat szervezni.
Azaz a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatalnál regisztrált utazási iroda, aminek többek között a feltétele a vagyoni biztosíték és az utazásszervezői minősítő vizsgával rendelkező tevékenységért felelős személy megléte. A részleteknek az idevágó jogszabályokban utána olvashatsz, amit ismerned kell, ha tanultál már valaha idegenforgalmat.
Ha a fentiek már így leírva bonyolultnak hangzanak, javaslom, inkább keress meg zarándokutakkal szervező utazási irodákat és jelentkezz náluk ilyen utak vezetőjének. Ha tényleg jó vagy a témában, biztos fognak tudni alkalmazni.
Nagyon köszönöm a válaszokat,sokat segít nekem.
Nincs még ilyen jellegű végzettségem,lehet,hogy enélkül is lehet,de én inkább az egyenes utat szeretném.
Szellemi,vallási zarándokutak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!