Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Ukrajnában mennyire értenek...

Ukrajnában mennyire értenek oroszul? Mennyien beszélnek oroszul?

Figyelt kérdés
2012. máj. 18. 17:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szinte mindenki beszél oroszul, gyakorlatilag a lakosság 99,999%-a beszél oroszul, a maradék meg leginkább pont az elzárt kis falvakban élő magyarok,tehát ott sem lesz gondod. Ukrajna nyugati felében (Lvov,Ternopol,Csernyovci stb.) viszont előfordulhat, hogy a nagy nemzeti büszkeségben nem hajlandóak megszólalni, csak ukránul. Ez néha kimerül annyiban, hogy te beszélsz oroszul, ő meg válaszol ukránul, de néha nem is hajlandó megérteni, amit mondasz. Azonban ez azért összességében elég ritka. Az is előfordulhat, hogy te oroszul beszélsz, ő meg egy orosz/ukrán keveréknyelven válaszol, amit már nem értesz meg, ezt nem rosszindulatból csinálják, ők egymás közt is beszélnek így, nekik ez a természetes, és nem gondol bele, hogy talán te nem érted amit mond. Kelet-Ukrajnában (Harkov,Donyeck,Dnyepropetrovszk,Odessza,Krím stb.), az emberek egymással is inkább oroszul beszélnek, szóval ott nem lehet gond.
2012. máj. 18. 23:14
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2012. máj. 19. 18:49
 3/6 melinda99 válasza:
Na! Szia! Én félig ukrán vagyok! Ukrajnában ugyanúgy beszélnek oroszul is meg ukrajnaiul! Akár csak Magyarországon vannak akik parasztosan beszélnek...
2012. máj. 20. 16:00
 4/6 Pro Patria válasza:

Az ukrán és az orosz nyelv egyébként is nagyon hasonlít egymásra. Nekem egy ukrán születésű orosztanárnőm volt, és ő mondta, hogy talán tanultan nem, de ha anyanyelve az illetőnek, kölcsönösen értik egymást.

Egy háborús naplóban is olvastam, hogy az ukránok és oroszok felváltva értik egymás nyelvét.

2012. máj. 23. 10:50
 5/6 anonim válasza:
nos igen valóban értem énis az oroszat pedig 1 pillanatig nemtanultam de sztem oroszok is értik az ukránt szal nemhinném hogy ezzel gond lenne a két nyelv nemteljesen ugyan az de hasonló
2012. jún. 2. 00:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Na igen ukrajnában az orosz "elterjedtebb" mint az ukrán, pl odesszában pont fordítva van: oroszul beszélnek, de ha ukránul kérdezel akkor is inkább oroszul válaszolnak, meg úgy ált nem használatos az ukrán nyelv az országnak azon a felén
2012. jún. 8. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!