Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hogyan megy egy Hotel/Motelbe...

Hogyan megy egy Hotel/Motelbe a check in?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi ha nem előre foglalok, hanem besétálós vagyok, akkor mi a dolgok menete? Elkérnek tőlem iratokat? Előre kell fizetni? névjegykártyával tudom magam igazolni vagy csak hivatalos iratokkal?
2009. jún. 22. 23:08
 1/4 anonim ***** válasza:

hát ez függ milyen hotelbe mész.

de szerintem egy rosszabba is kell igazolnod magad hivatalos doksival, vga yis megnézik hogy a megadott adatok hivatalosak. Lehet elöre elkérik az árát, de lehet utólag fizetsz. ez nagyban függ a hotel csillagaitól is.

2009. jún. 23. 16:28
 2/4 anonim válasza:

Kb az előző hozzászóló írta jól,

még mindig kötelező bejelentkezni, a rendőrség meg ellenőrizheti, hogy ki lakik a házban, az adatokat fel kell venni, ellenőrizni, sokan előre fizettetnek, ne csodálkozzatok. Van olyan ötcsillagos szálloda ahol még 50% foglalót is kérnek,amíg az nem ér be, addig nem fix a foglalás. A saját tapasztalatom az ,hogy nem szeretnek előre fizetni a vendégek, akadnak meglépők.

A BESÉTÁLÓS ún walkin, beeső vendég nem mindig szívesen látott, úgyanúgy perkázik sokszor előre. Főleg ha még sose járt ott, min. az első éjt ki kell fizetnie, főleg ha nuku csomag, vagy valamiért nem látszik rajta az a tény, hogy megbízható. Sajnos voltam már 4 éjszaka után megpattanó emberkénél tanú, (mondanom sem kell hogy végiglakta a fél Balatont, csak a legvégén ment már körfax, hogy nemfizető, üssétek agyon, ha elkapjátok ) a rendőrök valami piti lopásért ültették le, nem az okozott bevételkiesésért.

2009. jún. 23. 16:41
 3/4 anonim válasza:
A "beesö" vendég" ugyanolyan vendégnek minösül, mint az elöre foglalt. De mivel egy foglalás esetén már "lekódoltan" érkezik a vendég s az utazási irodák vagy az internetes "iroda" felelösségébe tartozik a vendég, addig a "beesös" vendégnél a szálloda kell, hogy tisztázza a vendég "tisztaságát". Így mindenképp erösebb az ellenörzés: tehát IGEEEN !!! Kellenek érvényes dokumenumok, söt, a megjelenés is fontos. Én szállodás szakember vagyok: ha gyanús a vendég, akkor nem fogadjuk, mert csak bajt kever(het) s megronthatja a többi vendég nyugalmát. Ezt nem rizikózzuk: ha ittas vagy egyéb "gáz" van a vendéggel, akkor nincs hely a mi közösségünkben. S nem tesszük ki magunkat felesleges cécónak. De természetesenez kivételes eset: az esetek tóbbségében nincs gáz: s a hivatalos és érvényes dokumentumokkal érkezö vendég ugyanolyan kellemes szolgáltatást élvez, mint az elöre foglalt. De a rendörségi regisztráció miatt is kötelesek vagyunk dokumentumokat kérni: hisz nem egyszer kapott már el a rendörség csavargókat... hamis dokumentumok ellenére a recepciós felisnmerte a fényképen körözött illetöt....
2009. jún. 25. 01:37
 4/4 anonim ***** válasza:
Külföldön számíthatsz arra, hogy az útleveled elkérik, és előfordulhat hogy csak a leadott kulccsal kapod vissza.
2010. máj. 19. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!