Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Pakisztánból Magyarországra?

Pakisztánból Magyarországra?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

1 évig kint éltem Angliába megismerkedtem egy pakisztáni sráccal, aki kint tanult egyetemen.. most lejárt a vízuma,de nem akar visszamenni a hazájába.(ezt megértem)

Hogy tudnék segiteni neki,hogy letelepedhessen itt??

2012. ápr. 29. 17:29
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ha lejár a vízuma akkor el kell hagynia az EU területét tehát mindegy, hogy Londonban vagy Magyarországon van (nem igazán értettem a kérdést, hogy most Londonban vagy Magyarországon vagytok).

Ha talál munkát akkor kaphat letelepedési engedélyt. Kérhet menedékjogot is, bár a hosszadalmas és gyakran utasítják vissza a kérelmet. Viszont ezzel időt lehet húzni. Ha már kért az UK-ban menedékjogot és elutasították, akkor Magyarországon se fog kapni, mert a dublini szerződés miatt egyből visszaküldik Londonba (menedékjogot csak egy EU országban lehet igényelni ha elutasítják, akkor hiába megy máshová nem fogják elfogadni a kérelmet, egyből visszaküldik abba az országba ahol igényelte a menedékjogot). De ha kicsit részeletesebben leírod a helyzetet akkor jobban tudunk segíteni.

2012. ápr. 29. 19:59
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Én Magyarországon vagyok, ő még Londonban.
2012. ápr. 29. 20:19
 3/4 A kérdező kommentje:

Ő nem menedékjogon van,hanem tanulásra kapott vizumot, amég elvégzi az egyetemet.. nem szeretne már Londonban maradni, igy lehet megprobáljuk a magyarországitartozkodást.

Mi lenne még fontos? Kérlek kérdezz és válaszolok

2012. ápr. 29. 20:22
 4/4 anonim ***** válasza:

A vízumot csak okkal tudja majd meghosszabítani és szerintem itt nem fog számítani, hogy hol van Londonban vagy Magyarországon. Ha pl. lenne lehetőség folytatni a tanulmányait vagy ha kapna munkát akkor igényelhetne tartozkodási engedélyt. A menedékjogot azért írtam, mert azzal lehet húzni az időt (amíg nem ítélik el addig nem utasítják ki).

Mit próbáltatok eddig? Kérdeztétek már, hogy van-e lehetőség meghosszabítani a tanuló vízumot?

2012. ápr. 30. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!