Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megszabadulni...

Hogyan lehet megszabadulni üdülési jogtól?

Figyelt kérdés

Még sok-sok éve, kislány koromban kötöttek a szüleim az én nevemre üdülési jogot (RCI) Dobogómajorba. Soha az életben nem mentünk oda, mégis évente fizetve volt a fenntartási költség. Édesapám azóta meghalt, édesanyám egész eddig kifizette, én nem is emlékeztem már rá, nem is tudtam róla hogy ő minden évben továbbra is fizetni. Ma hozzám került egy levél (mert ugye az én nevemre jön), ami arról szól, hogy lógok az idei fenntartási költséggel (Anyum sem tudta már idén kifizetni) és ha nem fizetem be 8 napon belül, akkor jogi útra terelik a dolgot. Nem tudom, mire számíthatok? Merthogy a fenntartási költség több, mint egy havi fizetésem....

És hogy a francba lehetne megszabadulni ettől? Utánanéztem neten és semmi értelmes infót nem találtam arról konkrétan, hogy hogy lehetne ezt megszüntetni, csak olyan oldalakat ahol ezt árulják, de hát ki lenne olyan ostoba, hogy megvegye ezt ma már?

2012. ápr. 25. 13:10
 1/7 anonim ***** válasza:
63%
Tudomásom szerint csak eladással tudsz tőle megszabadulni. az is eladásnak számít, ha a fenntartó/beruházó/üzemeltető vagy nem tudom én ki kezeli az egészet, megveszi (akár pl. jelképes 1 forintért). De Hévíz mellett nem hiszem, hogy ettől feltétlenül meg kellene szabadulni. Kiadással jól tudod hasznosítani. Az ilyen közösségi létesítményekben általában van aki összefogja a kiadást, de saját magas is kiadhatok. Mielőtt elkótyavetyélnéd, ennek is nézz utána. Sokan kiadják - és jó drágán. Kár, hogy a szüleid ezt a lehetőséget kihagyták.
2012. ápr. 25. 13:40
 2/7 anonim ***** válasza:
"Merthogy a fenntartási költség több, mint egy havi fizetésem." Mennyi a havi fizetésed? A dobogómajori apartmanok fenntartási költsége 40 ezer forint/év.
2012. ápr. 25. 13:50
 3/7 anonim ***** válasza:
63%

Az elsönek igaza van.

nem értek az üdülési jogokhoz, de egy régi kolléganöm szuperül tudta kontrolálni, és minden évben cserélgette, kiadta stb... és 2 hét nyaralásból csak 1-t fizetett, de még azt is valahogy megváltotta a kiadásokból. pedig neki külföldi üdülési joga volt.

szerintem is nézz utánna mit thetesz vele, mert lehet akár kicsit jól is jársz vele. és amúgy miért nem vettétek soha igénybe? mert még belföld, messze sem kell menni.

2012. ápr. 25. 13:51
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Megszabadulni úgy lehet, hogy lemondasz a jogról és megszüntető nyilatkozatot írsz alá. Ezt nem fogják rögtön hagyni, de el lehet érni a cégnél. Ekkor nem kapsz semmit a jog helyett.

Eladni nem nagyon lehet.

Vannak ugyan közvetítők, aki előre pénzt kér az csaló. A google ki is adja a leghíresebb csaló nevét, egy A keresztnevű illető. Vannak tisztességes közvetítők is, akik nem kérnek pénzt, de ők sem valószínű, hogy el tudják adni. Ha eladják, akkor is nagyon rosszul járhatsz, mert jogilag te vagy a jog tulajdonosa és veled szerződik a vevő, a közvetítő csak közvetít. A szabályozás szerint meghatározott ideig felelsz azért, amit eladsz. Tehát, ha a vevő úgy gondolja, hogy átverték, akkor téged fog perelni.

Én is a kiadást javasolnám, bár Dobogómajor nem a legjobb, hiába van Hévíz mellett. Elég drága a járulékos költségek miatt.

2012. ápr. 25. 16:17
 5/7 A kérdező kommentje:

4 órás munkám van, mert mellette még tanulok, 57 ezer a fizetésem havonta, és ahhoz képest, hogy szerinted 40 ezer a fenntartási költsége évente, nekem majdnem 60 ezerről küldtek számlát (ebből mindössze 2 ezer a késedelmi kamat). Tehát több, mint egy havi fizetésem.

Dobogómajorban sosem voltunk, még nagyon régen mentünk kb. 2x külföldre cserélve ezzel, de édesapám már 10 éve elhunyt, édesanyám meg egyedül 2 tinédzsert nem bírt volna nyaralni vinni, azért nem volt igénybe véve (merthogy ez 2 személyes). Néhányszor tudtommal próbált utánajárni, hogyan lehetne ettől megszabadulni, kiadást soha nem említették neki, legutóbb is annyi volt, hogy megpróbálják eladni ha vesz egy másik félmillás üdülési jogot vhol máshol és akkor ezt beszámítják 200 ezernek, HA sikerül rá vevőt találniuk. Tehát reménytelen.

Nem akarjuk kiadni, becserélni, semmi, meg akarunk tőle szabadulni, pont.

2012. ápr. 25. 16:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha nem tudod eladni, és ennyire nem érdekel, nézz körül a rokonságban vagy baráti körben. Ajánld fel ajándékként, hátha valakit érdekel. Csak ne ajándékozási szerződést köss vele, hanem adásvételit, egy szimbolikus összegre. Az ajándékozásért ugyanis sokat kell fizetnie.
2012. ápr. 26. 14:03
 7/7 anonim válasza:
100%

20 éve próbálnak megszabadulni tőle a szüleim (szintén Dobogómajor), az évi fenntartás több, mint 100ezer. És én fogom örökölni. :-(

Nem veszik vissza, nem lehet eladni. Szemét nagy átverés.

2016. febr. 4. 06:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!