Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Félpanziós ellátásnál a...

Félpanziós ellátásnál a vacsorához adnak italt is vagy azt külön kell fizetni?

Figyelt kérdés

És ha külön kell fizetni, akkor majd a nyaralás végén egy összegben vagy rögtön vacsora után a pincérnek?

Előre is köszi a válaszokat!

2012. márc. 25. 08:07
 1/10 anonim ***** válasza:
32%
mit értesz ital alatt? A vacsorához ebédhez reggelihez kapott üdítő stb? Ezek benne vannak az árban. Az alkohol az nincs benne. Az külön fizetős. Szerintem megegyezés szerint mehet. Fizetheted egyből, de akár távozáskor is.
2012. márc. 25. 08:26
 2/10 anonim ***** válasza:
47%

A félpanziósban normál esetben csak a eggeli van benne. Ha az ebédet meg vacsorát is kapsz, az teljes panzió.

De az ital (kivéve a csapvizet, amit kötelesek ingyen minden étkezéshez adni), mindenhol fizetös, és átlalában minden étkezéskor azonnal.

Amit a végén számolnak, az a szobabárból fogyasztott italok.

2012. márc. 25. 09:16
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A kérdezőnek:

A félpanziós ellátásban általában reggelinél egy tea vagy tejeskávé, főétkezésnél egy ital benne szokott lenni, de nem a márkás italokból. Tehát mondjuk kaphatsz egy kólát, dzsúszt, ásványvizet, olcsó asztali bort. De van, ahol ital egyáltalán nincs benne. Nem egységes. Nincs rá előírás. Mint ahogyan arra sem, hogy egy főétkezés 1 vagy 27 fogás.

Az elszámolás rendje is szálláshelyenként változó. Magam általában olyan helyen voltam eddig, ahol a többletfogyasztást alkalmanként kellett fizetni.

Utolsónak:

A félpanzió az a szálláshely, reggeli és egy főétkezést tartalmaz. Ebédet vagy vacsorát.

2012. márc. 25. 09:44
 4/10 anonim ***** válasza:
Harmadiknál a pont
2012. márc. 25. 10:13
 5/10 anonim ***** válasza:
Én elég sok szállodában megfordultam már, de még sehol sem találkoztam olyannal, hogy ingyen adtak volna akár egyetlen italt is (kivéve a csapvizet). A rendelt italt ki lehet fizetni a helyszínen is, vagy a legtöbb helyen hozzá lehet íratni a szobaszámlához és végén kifizetni a szállással együtt.
2012. márc. 25. 10:34
 6/10 anonim ***** válasza:
50%
kedves 5, a kérdés félpanzióról szólt
2012. márc. 25. 10:37
 7/10 anonim ***** válasza:
Igen, a félpanzió részét képező vacsoráról beszélek...
2012. márc. 25. 11:29
 8/10 anonim ***** válasza:
50%
Nem mintha nem lenne elegendő nekem a családon belüli szakmai információ, de megnéztem vagy húsz szolgálató honlapját. Ahogyan írtam, vegyes a kép. A büféreggelitől a szabadon választottig, a svédasztalos főétkezéstől a háromfogásos menün át az étlapról szabadon választottig mindent találtam. Ital mindegyikben szerepelt, az alkoholos italok tekintetében találtam eltéréseket.
2012. márc. 25. 12:25
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
A félpanzió tényleg reggelit+vacsorát foglal magában. Ahol én voltam az elmúlt években (Málta, Spanyolország) az volt a gyakorlat, hogy reggelihez a tea/kávé és a narancslé (ilyen cukrozott híg lötty) ingyen volt, meg volt víz kirakva kancsóban. Viszont vacsoránál semmilyen ital nem volt ingyen, elég drágán lehetett venni. A reggeli+vacsora is svédasztalos volt egyébként.
2012. márc. 25. 13:01
 10/10 anonim ***** válasza:
Én is olyan helyeken voltam még csak eddig, ahol reggelihez tea, kávé és narancslé volt korlátlan fogyasztásban, vacsoránál pedig mindenért fizetni kellett.
2012. ápr. 2. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!