Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Melyik a legolcsóbb utazási mód?

Melyik a legolcsóbb utazási mód?

Figyelt kérdés

Van egy haverom 90km-re lakik tőlem és meg szeretném látogatni :) melyik a legolcsóbb módja ennek? a volán a vonat vagy az autó (nem stoppolás)? (bocsi lehet hogy ez hülye kérdés de egyáltalán nem értek ezekhez)

köszönöm előre is a válaszokat!

2009. jún. 13. 22:56
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
Kicsit húzós, de a kerékpár!
2009. jún. 13. 23:04
 2/7 A kérdező kommentje:
a volán a vonat vagy az autó...kerékpár, görkori és roller kizárva
2009. jún. 13. 23:14
 3/7 anonim ***** válasza:
70%

Elvben a vonat, de ha az állomás távolsága több kilométeres gyaloglást tesz szükségessé, akkor lehet, hogy az autóbusz vagy az autó is gazdaságosabb lehet.

Egyébként én az első vagyok és az első válaszomban szó szerint a kérdésre válaszoltam.

2009. jún. 13. 23:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi is számolgattunk sokat, és oda jutottunk, hogy abszolút számfüggő. Azaz ha kocsival 4-en megyünk pl. akkor érdemesebb azzal, jobban jövünk ki, ha egyedül akkor repülő, h aketten az amolyan határeset talán.

És itt belekell kalkulálnia rengeteg járulékos költséget is nem csupán megáta repülőjegyet vagy a benzint. Külföldön sok helyen eleve nincs is tömegközelekdés, mi is jártunk már úgy, hogy elvergődtünk nagy nehezen dél-spanyolországba, aztán persze ott is eleve mindenhol taxizni kellett az állomásokról, de nem beszélve arról, hogy strandra se tudtunk menni, merthogy a legközelebbi part is kb 15 perc volt autóval, busz pedig ismeretlen dolog volt arrafelé, azaz szerencsénkre összehaverkodtunk valakivel ott akik vittek-hoztak, de egyébként meg jött volna a kölcsönzés, ami miatt megint ott lettünk volna pénzben, hogy inkább a saját kocsival kellett volna menni. Szóval ezt nagyon ki kell számolni és sok mindent figyelembe kell venni. Ráadásul a csomag-kérdés, na ugye repülőn nem tudsz annyit, akkor ismét ott kötünk ki, hogy autó. Hát jól meg kell gondolni, de ha mondasz konkrét helyet, talán tudok én is konrétabbat mondani, bejártuk mi már Európát jóformán.

2009. jún. 14. 11:24
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

jajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

hajnal van még, bocsi

most látom h 90 km :DDDD

nemtom, ez most komoly kérdés ?? sztem van vag y100 Ft különbség busz és vonat között ha már nem autóval mész, nemtom ... attól függ.

2009. jún. 14. 11:25
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha teljes jegyet kell venned, akkor nem biztos hogy nem jársz jobban autóval, mindenesetre a máv és a volán honlapján is fent vannak az árak. Általában a vonat 1-200 ft-tal drágább, és nem is mindig a legjobb helyre érkezik, de ha van kivel sétálni, vagy kimennek eléd, akkor nincs baj.

90 km, olyan 1500 ft lehet a teljes jegy + ugyanennyi vissza. Nem hiszem hogy annyira földhözvágó összeg, de ha többen mennétek akkor érdemesebb autóval.

2009. jún. 14. 12:04
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi szépen! :)
2009. jún. 14. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!