Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Kézipoggyászban vagy feladott...

Kézipoggyászban vagy feladott poggyászban jobb, ha a számitogépem alkatrészeit utaztatom?

Figyelt kérdés
Videokártya, alaplap, processzor, winchester, táp... és stb. kis alkatrészek, persze ház nélkül, szétszerelve. A kézibe készültem, de elbizonytalanodtam. 3 géppel utazom, 2 átszállással. Melyik a biztosabb, hogy nem kötnek bele?

2012. márc. 23. 20:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Hát hogy nem kötnek-e bele, ez függ a szerencsédtöl, de teljesen mindegy melyikbe teszed.

Minden országban csak akkor viheted be vám nélkül (persze eun kívül), ha abban az országban vetted. Vagy nem haladja meg azt hiszem az össz érték a 150€-t (általában annyi szokott lenni). össz érték alatt értem az utolsó csokival egyben.

Pl hivatalosan magyarországon élsz, és amerikából mész haza, és van nálad egy 1000$-t élö dolgok, amit amerikában vettél, vagy nem tudod bizonyítani honnan van akkor vámot kell rá fizetned, még akkor is ha csak haza látogatsz. De ha amerikában van csak hivatalosan lakhelyed, és Mo-ra haza látogatsz akkor semmi gond, akkor behozhatod és kiviheted a "személyes" dolgodat. èpp 1 hónapja olvastam erröl a dologról, és itt leginkább az dönt hogy hol a hivatalos lakehelyed, pl egy párnak mindkét országban volt lakhelye és még is vámot kellett fizetnie egy sima laptopért.

Szóval az biztos hogy kéziben biztonságosabb, na de azért elég kényelmetlen is. Èn a helyedben legalább egy poggyászt értékbizotsítanék. Ezt a folliázok csinálják, elég magas értékig biztosítanak is egyben és a rakodok ezt nem igazán bontják ki. De a vámosok ezt is kibontatják az meg macera.

Vámosok a megérkezésedkor a poggyász felvétel után a kijáratnál szúrópróba szerüen szednek ki és mindent kicsomagoltatnak.

Pl ha Frankfurtban szállsz át (eu), tudják, hogy az x járaton sok amerikai átszálló lesz, így már rutinosan szedik ki az embereket. vagy pl kínából, vagy más országból.

2012. márc. 23. 21:03
 2/3 anonim ***** válasza:

Kéziben jobb, mert azt te viszed, a feladottat a rakodók dolbálják. Én kipróbáltam egyszer, egy vinyóm bánta.

Más is visz, miért kéne 1 szétszedett gépet vámltati, azt nem tudom.

Szal mindenképp a kézibe tedd, úgy szokás az értékesebb, törékenyebb holmival. Átvizsgálás előtt a nagyobb alkatrészeket vedd ki, és külön ládába tedd.

Nincs aki beleköthetne.

Jó utat!

Most nézem, átszállással főleg ne. Higgy nekem, a reptéren dolgozom, és már több száz órát repültem is, nem szabad ilyet a feladott pogyóba tenni, mert tönkremegy.

2012. márc. 24. 12:53
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ideertem tajvanra, kéziben hoztam az alkatrészeket. Bécsben kicsit visszatekertek a szalagon és jobban megnézték, de aztán mehettem utamra. Szóval sikerült :)
2012. márc. 25. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!