Magyarországról Svájcba utazáshoz kell útlevél?
13:31
Ja, nem voltam biztos benne, hogy Schengent aláírta-e Svájc, utána kellett néznem. És persze csak akkor jutott eszembe, amikor már elküldtem az első választ :-))
Oké, ha jól sejtem, akkor a válaszoló emberkék közül egy sem járt még Svájcban. Nekem a bátyám ott él, én is voltam nála már látogatóban.
Mi vonattal mentünk ki, ott mikor elindultunk, elkérték a jegyet az útlevéllel együtt (a személyire a kutya nem volt kíváncsi), majd leszállás előtt visszaadták. Oda és vissza úton is ez volt. Bátyám már rengetegszer jött onnan haza, szintén kellett neki, minden egyes alkalommal.
Utolsónak: már bocs, de ez mikor volt? Tippelhetek: 25-30 éve?
Én itt élek (magyarként), épp ma jöttem vissza repülővel EU-ból: senki(!) nem kérte sem a személyimet, sem az útlevelemet. Elég gyakran repkedek: nem kérnek semmilyen igazolványt sehol.
Vonatos friss tapasztalat: Hétvégén voltam Ausztriában (Svájcból): se oda, se vissza uton nem volt ellenőrzés a Railjeten.
Természetesen, valamilyen igazolvány jo ha van nálad, és akár el is kérhetik: de megerősitve amit sokan irtak: Svájc tagja Schengennek, és elég ide a személyi is turistaként.
Kedves 13. válaszoló!
Te milyen 30 évről beszélsz??? Világosan leírtam hogy tesóm ott ÉL. Jelenleg. Karácsonykor volt itthon, mi pedig tavaly voltunk nála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!