Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Magyarországról Svájcba...

Magyarországról Svájcba utazáshoz kell útlevél?

Figyelt kérdés
2012. febr. 22. 21:24
1 2
 11/16 bánomisén ***** válasza:

13:31

Ja, nem voltam biztos benne, hogy Schengent aláírta-e Svájc, utána kellett néznem. És persze csak akkor jutott eszembe, amikor már elküldtem az első választ :-))

2012. febr. 23. 13:45
 12/16 anonim ***** válasza:
10%

Oké, ha jól sejtem, akkor a válaszoló emberkék közül egy sem járt még Svájcban. Nekem a bátyám ott él, én is voltam nála már látogatóban.

Mi vonattal mentünk ki, ott mikor elindultunk, elkérték a jegyet az útlevéllel együtt (a személyire a kutya nem volt kíváncsi), majd leszállás előtt visszaadták. Oda és vissza úton is ez volt. Bátyám már rengetegszer jött onnan haza, szintén kellett neki, minden egyes alkalommal.

2012. febr. 23. 18:39
 13/16 anonim ***** válasza:

Utolsónak: már bocs, de ez mikor volt? Tippelhetek: 25-30 éve?

Én itt élek (magyarként), épp ma jöttem vissza repülővel EU-ból: senki(!) nem kérte sem a személyimet, sem az útlevelemet. Elég gyakran repkedek: nem kérnek semmilyen igazolványt sehol.

Vonatos friss tapasztalat: Hétvégén voltam Ausztriában (Svájcból): se oda, se vissza uton nem volt ellenőrzés a Railjeten.

Természetesen, valamilyen igazolvány jo ha van nálad, és akár el is kérhetik: de megerősitve amit sokan irtak: Svájc tagja Schengennek, és elég ide a személyi is turistaként.

2012. febr. 23. 22:32
 14/16 anonim válasza:
53%
Én meg német/svájci határon élek, gyakran járunk át kocsival, soha, senki nem kért útlevelet, pedig volt már, hogy igazoltattak. Akkor sem kértek útlevelet, mikor a kocsinak német, nekem megy magyar papírjaim voltak.
2012. febr. 24. 07:51
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
Előtted válaszolók közül senki sem?... Bazze múlt hét szerdán voltam Samnaunban :P
2012. febr. 24. 08:34
 16/16 anonim ***** válasza:

Kedves 13. válaszoló!

Te milyen 30 évről beszélsz??? Világosan leírtam hogy tesóm ott ÉL. Jelenleg. Karácsonykor volt itthon, mi pedig tavaly voltunk nála.

2012. febr. 24. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!