Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hogyan tudom megoldani, hogy...

Hogyan tudom megoldani, hogy kimenjünk Angliába dolgozni a párommal, és a gyerekeket se kelljen itthon hagynunk még az elején sem?

Figyelt kérdés
Akinek van bármilyen ötlete, várom. Én angol tanár vok, férjem kamion sofőr alap angollal. Gyerekek 7 és 4 évesek. Nem szeretnék csak úgy a világba elindulni.
2009. jún. 4. 06:43
 1/8 anonim ***** válasza:

Mi is meg voltunk indulva, úgy volt hogy márciusban utazunk. De aztán kinti ismerős mondta, hogy most nincs értelme kimenni, mert ott is válság van, a munkahelyek ott is szűnnek meg, és előbb a vendégmunkásokat küldik el mint az angol dolgozókat, a magyarok csoportosan jönnek haza ahogy hallom ismerősöktől. Most nincs értelme kimenni, hacsak nincs valami biztos munkahely.

üdv kispetya

2009. jún. 4. 07:00
 2/8 A kérdező kommentje:
Idősgondozóként dolgoznék most aztán majd csak lenne vmi jobb. a párom meg amit kapna
2009. jún. 4. 07:20
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem van ismerősöm, aki családostól ki akart menni oda dolgozni. Először egyedül indult feltérképezni a lehetőségeket azzal, hogy a család majd utánamegy, és bizony visszajött, mert nagyon nem tetszett neki, amit ott látott és tapasztalt. Úgyhogy most távolabbi országokkal próbálkoznak.
2009. jún. 4. 09:23
 4/8 anonim ***** válasza:
Mindenki azt hiszi hogy csak Magyarországon ien rosz most de sehol sem jobb . Még érdemes lenne egy jó évet várni ezzel..
2009. jún. 4. 10:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de ez nem fog összejönni. Pláne ha a férjed sem kap egyből munkát (ami nagyon valószínű), ínységes időket fogtok élni, hacsak nincs 1-2 millátok zsebbe, mert albérletet kell fizetni, ami 4 embernek nem olcsó, a kaja még drágább + bérletek stb. Ha ketten mentek ki először és gyűjteni kezdtek, akkor is kell sztem kb. fél év, mire ki tudjátok vinni a gyerekeket. van ismerős család is, ill. én itthon hagytam az enyémet és egyedül mentem. És megyek most is
2009. jún. 4. 11:53
 6/8 anonim ***** válasza:
Mi itt élünk Angliában,és én is csak azt tudom mondani amit már mondtak,hogy itt is válság van..Alig van munkalehetőség,ha van is inkább Angolt vesznek fel,most ők is elvállalják azokat a munkákat is,amit 1-2 éve semmi pénzért nem csinálták volna.A gyárakban,cégeknél komoly létszámleépítések vannak,és a bevándorló vendégmunkásokat küldik el először(mert itt bizony azok vagyunk).A férjed hiába kamionos,angol alaptudással nem fogják alkalmazni,és lehet,hogy te sem fogsz tudni elhelyezkedni,mert a legtöbb munkahely ottani referenciát vár...Kórházba meg akkor lenne esélyed,ha tudnád igazolni ,hogy tanult ápoló vagy.Segédmunkásként már nem lenne esélyed,hisz az ilyen állásokat hamar betöltik ha van.Általában 1-2 lengyel vagy brazil segédápoló van akik rögtön be viszik az ismerősüket,családjukat...A kaja nem drágább mint otthon,a ruhák is olcsóbbak,de a szállás az NAGYON DRÁGA,ha úgy akartok élni,hogy külön lakást béreltek,és nem laktok idegenekkel egy házban.Mi lakást bérlünk ahol csak mi vagyunk..Már azon is gondolkodtunk,hogy kiadnánk az egyik szobánkat(3 szobás a lakás),de még így is drága a bérlés...Szóval inkább várjatok,vagy ha mindenképpen jönni akartok,előbb csak te vagy a férjed jöjjön ki szerencsét próbálni....
2009. jún. 4. 12:37
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem menjetek ki nyaralni a kiválasztott városba. Ezalatt lesz időtök feltérképezni, hogy milyen árban kaphattok albérletet, van -e munkalehetőség, iskola a gyerekeknek. Lehet, nem jó ötlet, de még mindig jobb, mint belevágni az ismeretlenbe, és itthon hagyni csapot- papot.

2009. jún. 4. 12:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia a nlc (nok lapja forum)-ba tedd fel ezt a kerdest, azt az oldalt sok kulfoldon elo magyar latogatja, szerintem adnak hasznos otleteket!

Az elejen par hetig amig a ferjed is nem talal munkat otthon maradjanak a lurkok, es ha mar mindketten dolgoztok akkor hozzatok ki oket is!

Par hetig elvileg nyaron ugyis nyaralhatnak a nagyszuloknel, nem? Mas kerdes ha a kikoltozest a nagyik nem tamogatjak, es nem vallaljak be a gyerekeket nyarra.

Masik forumokon is kerdezzel, itt semmire se mentel, csak a kedvedet vettek el itt, nem?

Pedig ha te leszel idosgondozo a ferjed lesz sofor akkor utana kerhettek majd kint csaladi potlekot, working tax creditet, child tax creditet es lakber tamogatast is.

Utalom ha valaki azt akarja megmagyarazni, hogy Magyarorszagon konnyebb es jobb az elet ket kicsi gyerekkel!!!:))) Ha-ha-ha

2009. jún. 4. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!