Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Ha valaki nőként Törökországba...

Ha valaki nőként Törökországba megy az utcán el kel kendőznie magát?

Figyelt kérdés

Hogyan kel öltözködni? Nagyon be kell burkolózni, vagy elég egy laza kis kendő is? A helyiek mivel muszlimok gondlom eltakarják magukat. Én valami hasonlóra gondoltam:

[link]

2012. febr. 11. 21:50
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Nem kell.A nagymamám járt ott pár évtizede és nem kendőztek.A törököknél nem annyira kötelező ez a kendőzés , nem veszik olyan komolyan.
2012. febr. 11. 22:02
 2/9 anonim ***** válasza:
90%
Nem kell! Törökország lakosságának ugyan 99%-a muszlim vallású, de igyekeznek a mindennapokban világi életmódra törekedni! A nagyobb városokban abszolút nyugatiasan öltözködnek a nők és férfiak egyaránt. A kendő viseletét egyébként az egyetemeken még tiltják is, tehát nem úgy működik a törököknél, mint sok arab országban hogy kötelező, hanem aki hordja, az hordja, aki nem, az nem.
2012. febr. 11. 22:24
 3/9 anonim ***** válasza:

Viszont mindenképpen számíthatsz majd "helyi rajongókra" !!

Minél "lazábban" öltözködsz, annál merészebbek lesznek...

A török pasikat már az is felizgatja (ha a feleségével ellentétben), neked pl. nincsen bajuszod.

:))

2012. febr. 12. 05:31
 4/9 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy lazán öltözni iszlám országban nem szabad. Szerintem a rendőrök meg is büntetnének.
2012. febr. 13. 23:13
 5/9 anonim ***** válasza:
A törököknek nagyon bejönnek az 'normál' módon felöltözött lányok. :) Kendő turistaként nem kell.
2012. febr. 20. 13:49
 6/9 anonim ***** válasza:

Én fiatal nőként az egész nyaramat Törökországban töltöttem, így van tapasztalatom bőven. Teljesen normálisan lehet öltözködni, ahogy itthon is. Nem tiltja törvény, nem büntetnek, viszont a saját érdekedben jobb, ha kicsit eltakarod magad, értem úgy pl nem mélyen kivágott pólót veszel fel miniszoknyával. A török pasik/férfiak nagyon szeretik az európai nőket és igencsak megbátorodnak akkor is ha talpig beöltözve látnak meg, ha kivágott cuccokban villogsz akkor nem fogod tudni lerázni őket. Néha imponáló és jól esik, de egy idő után kifejezetten idegesítő. Én pl bazárban nem éreztem jól magamat emiatt. A legtöbb eladó férfi volt, egyszerűen borzalom. Ja és minden második pasi kérdése, hogy hol van a párom vagy a családom, miért mászkálok egyedül, ha férjre van szükségem csak szóljak. :)

Szóval abszolút nem kötelező, de magadnak teszel jót asszal, ha felöltözöl. Kendő egyáltalán nem kell, de jól jöhet néha, ha van a táskád mélyén egy.

Ha nyaraló övezetbe mentek, ott úgy is több a turista mint a török, így aztán végképp nem számít.

A fontos, hogy mecsetekbe, szent helyekre nem illik fedetlen fejjel, vállal és lábakkal bemenni! Nem is engednek be!

2012. febr. 25. 23:58
 7/9 A kérdező kommentje:

Aha értem, mecsetekbe gondoltam, hogy nem engednek be. Amikor ment a Sehrezat nálunk ott, amikor a temetőbe mentek ki a sorozatban, szintén tettek valami kis laza kendőt a fejükre. Gondolom temetőbe sem szabad fedetlen fejjel bemenni.

Köszönöm a válaszokat!

2012. febr. 26. 00:36
 8/9 anonim ***** válasza:
6-os vagyok, megmondom őszintén, temetőben nem jártam, de gondolom oda sem illik igen. :) A kék mecsetnél Isztambulban pl osztoganak lepleket, amiket az ember a fedetlen vállaira és lábaira tehet. Én rövidnadrágban és ujjatlanban voltam, nem is gondoltam rá, hogy jobban fel kéne öltöznöm, volt vagy 40 fok. A saját kendőmet a fejemre tettem és a vállaimra, a lábamra pedig kaptam. Ilyen helyeken kötelező, máshol nem. Ezért célszerű magadnál tartani egy kendőt. Bármikor jól jöhet.
2012. febr. 26. 11:10
 9/9 anonim ***** válasza:
Amire te gondolsz a török nök kendöje a HIJAB az iszlam vallas szabalyaıt betarto nök hordjak. Amugy a Topkapı palota bızonyos termeıben nem engednek be kendö nelkül de azt ott adnak helyben es a mecsetekbe sem. de magan az utcan nem kötelezö,a vallasos nök hordanak a vallasnak megfelelöen zart ruhazatot kendöt,hosszu szoknyat es nem testhez sımulo ruhakat. De tıszteletben kell tartanı a Török nep kulturajat ıs a tul kırıvo öltözek nem ıllendö.Lehet hogy a török ferfıak ugyan megneznek mert keves ıtt a lengen öltözö nö de ugyanakkor magukban a velemeyük megvan az ılyen nökröl.Tudom mert ıtt elek es hallom amıt mondanak...
2014. szept. 25. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!