Ha valaki nőként Törökországba megy az utcán el kel kendőznie magát?
Hogyan kel öltözködni? Nagyon be kell burkolózni, vagy elég egy laza kis kendő is? A helyiek mivel muszlimok gondlom eltakarják magukat. Én valami hasonlóra gondoltam:
Viszont mindenképpen számíthatsz majd "helyi rajongókra" !!
Minél "lazábban" öltözködsz, annál merészebbek lesznek...
A török pasikat már az is felizgatja (ha a feleségével ellentétben), neked pl. nincsen bajuszod.
:))
Én fiatal nőként az egész nyaramat Törökországban töltöttem, így van tapasztalatom bőven. Teljesen normálisan lehet öltözködni, ahogy itthon is. Nem tiltja törvény, nem büntetnek, viszont a saját érdekedben jobb, ha kicsit eltakarod magad, értem úgy pl nem mélyen kivágott pólót veszel fel miniszoknyával. A török pasik/férfiak nagyon szeretik az európai nőket és igencsak megbátorodnak akkor is ha talpig beöltözve látnak meg, ha kivágott cuccokban villogsz akkor nem fogod tudni lerázni őket. Néha imponáló és jól esik, de egy idő után kifejezetten idegesítő. Én pl bazárban nem éreztem jól magamat emiatt. A legtöbb eladó férfi volt, egyszerűen borzalom. Ja és minden második pasi kérdése, hogy hol van a párom vagy a családom, miért mászkálok egyedül, ha férjre van szükségem csak szóljak. :)
Szóval abszolút nem kötelező, de magadnak teszel jót asszal, ha felöltözöl. Kendő egyáltalán nem kell, de jól jöhet néha, ha van a táskád mélyén egy.
Ha nyaraló övezetbe mentek, ott úgy is több a turista mint a török, így aztán végképp nem számít.
A fontos, hogy mecsetekbe, szent helyekre nem illik fedetlen fejjel, vállal és lábakkal bemenni! Nem is engednek be!
Aha értem, mecsetekbe gondoltam, hogy nem engednek be. Amikor ment a Sehrezat nálunk ott, amikor a temetőbe mentek ki a sorozatban, szintén tettek valami kis laza kendőt a fejükre. Gondolom temetőbe sem szabad fedetlen fejjel bemenni.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!