Van olyan orszag, barhol a vilagon, ahol szivesen latnak kitelepedni szandekozo csaladot ket gyerekkel?
Második vagyok.
Írtam mi Angliában élünk családostul.
Nálunk hasonló volt a helyzet mint nálatok.A férjem jól beszélt angolul,én alapfokon.Mégis a legjobb megoldás először az,hogy az megy ki aki tudja a nyelvet,és nagyobb esélye van állást találnia.Mi is így csináltuk.Előbb a férjem ment ki,és mi 9 hónapra rá.Nem hiába csinálják így sokan.Bárhová mentek,bármelyik országot választjátok,sehol nem fogtok tudni egyből lakást bérelni.Jobban mondva 2 lehetőség közül lehet választani ha lakást akartok egyből.
Vagy a férjed előbb kimegy,és dolgozik pár hónapot(addig ő elvan egy szobában) és amikor letelt a próbaideje,és állandóra felvették akkor nézi a lakásokat.Akkor már megvan a feltétel.X hónap eltöltött idő,bejelentett munkahely,állandó fizetési átutalás.Arról nem is beszélve,hogy addigra össze tud gyűjteni 1 havi bérleti díjat,és másfél (vagy sok helyen 2 havi) depositot.
Vagy van a másik lehetőség:Kijöttök együtt,és előre kifizettek 6 havi bérleti díjat.(vannak ügynökségek akik így kiadják egyből a lakást,de ez iszonyú drága)
Azért sem érdemes kimenni egyszerre,mert aki csak alap angol tudással rendelkezik,vagy semmivel(ahogy én is voltam) az nem fog állást kapni,hiába a dolgozni akarás.Ezért 1 fizetésből lakás bérlést is fizetni,képtelenség kijönni.
Mi ezért a következőt tettük.A férjem előre kijött,ő is 3 hét keresés után kapott melót.Én addig otthon maradtam,és dolgoztam.Mellette elkezdtem az angolt tanulni.9 hónap múlva amikor végre lakást tudott bérelni,mi is útnak indultunk.De még így is hogy tanultam otthon az angolt,jó ideig bajban voltam a nyelvvel.(teljesen másképp beszélnek,mint amit otthon tanul az ember..a sok szleng szavakkal nem is tudtam mit kezdeni) még így is majdnem 3 hónapiig kerestem állást.Ha gyerek van,akkor muszáj mindkét szülőnek dolgozni,mert egy bizonyos kor után az iskola nem lesz ingyenes és elég komoly összeget kell fizetni.
Szóval nem könnyű elindulni családostul az ismeretlenbe ha nincs barát vagy rokon aki segítsen..De nem lehetetlen.
Én sok sikert kívánok,és remélem minden összejön.
üdv
Mi külföldön élünk van két kisfiunk is :)
a párom már 6 éve dolgozott bécsben amikor ugy döntöttünk hogy elég ezt nem csináljuk tovább!Vagy hazajön minámábérért vagy mi mgyünk!Mivel a min.bér-ből megélni nem lehet mi jöttünk!Nagyon jól érzem itt magamat a gyerekek is és az ovit is imádják!Megbecsülik az embert aki szorgalmasan dolgozik!És nagyon segítőkész mindenki!Bécsben élünk és én imádom nem bántam meg hogy kijöttünk ide lakni és seemiért nem mennék vissza Magyar országra!Ugy gondolom hogy aki kimegy külföldre az biztos hogy sokkal jobb lessz mint m.o -gon!De azt tanácsolom hogy először a férjed nézzen szét munka után és utána menjetek ti is!Sok sikert, és kitartást nektek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!