Hogy utazzak gyerekekkel?
Én sűrűn szoktam repülni a 2.5 évesemmel.
Ha az ikreid már elmúltak 2 évesek az azt jelenti, hogy jár nekik saját ülés, tehát már nem kell az öledben utazzanak. A fel- és leszállásnál be kell őket is kötni a saját ülésükbe, de ha nem nagyon akarják, akkor a stewardes-ek nagyon rendesek, mert hoznak babaövet és megengedik hogy az öledbe ülhessenek és bekötheted babaövvel, mint a babákat szokták. Mivel ikrekről van szó, hát gondolom megoldható az is valahogy, hogy 2 babaövet kapsz, és mindkettőt rácsatlakoztatod a tiédre, és akkor mindketten az öledbe ülhetnek. Nálunk volt hogy be se volt csatolva a lányom az ölemben, mert a leszállás közben állandóan izgett-mozgott, lemászott, nem lehetett bírni vele, de a légikísérő nem is szólt ránk, gondolom tudják hogy egy kisgyerekkel nem úgysem lehet mit csinálni.
A babakocsit természetesen viheted egészen a gépbe való beszállásig. Ha folyosóról szálltok be a gépbe, akkor a gép ajtajában le kell rakni a babakocsit, és a kiszállásnál ugyanott megtalálod a gép ajtajánál. Ha busszal visznek ki a géphez, akkor a lépcső alján álló embernek oda tudod adni, és a megérkezéskor is ott kapod vissza. Nálunk eddig még nem történt sérülés a babakocsin, de már hallottam ilyesmit, hogy nem mindig vigyáznak rá. Ha nagyon félted, akkor vigyél valami nagy zsákot, kukás zsákot és abba csomagold be, hogy legalább koszos ne legyen.
Ételt nyugodtan felvihetsz, nem fognak szólni érte. Ha olyan étel hogy meg kell melegíteni, a légikísérők abban is tudnak segíteni, mert a gépen van ételmelegítő. Folyadék elvileg max 100 ml vihető fel, de kisgyereknél nem fognak szólni érte ha felviszel nekik kulacsba italt. A szabály szerint meg kell majd kóstolnod a biztonsági ellenőrzésnél, de nekem eddig sosem kérték. Nem mindenhol olyan szigorúak a szabályok, főleg kisgyerek esetében sokkal elnézőbbek. Nekem épp most volt, hogy felvittem egy fél literes üdítőt, megkérdezték hogy ugye 2 éven aluli a gyerek, mondtam persze, (pedig már 2.5 éves, de kisebbnek látszik), de nem is foglalkoztak utána vele, tovább engedtek a vízzel.
A gyereküléssel kapcsolatban sajnos nem tudok segíteni, mert még nem voltam ilyen helyzetben. Esetleg nem tudom létezik-e olyan taxi, amiben van gyerekülés, és így megoldódna ez a kérdés is.
Remélem tudtam segíteni.
1. vagyok.
Melyik légitársasággal utaztok?
Nálunk nem kellett sehol feltüntetni jegyrendelésnél a babakocsit. A csekkoló pultnál bemutattuk, és tettek rá egy azonosító cédulát és úgy mehettünk tovább. Eddig két légitársasággal mentünk babakocsisan (malév, airfrance) és egyik sem kérte előre feltüntetni a babakocsit.
Esetleg más légitársasággal utaztok, akkor nem árt előre megkérdezni, hogy náluk ez hogy működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!