Ha egy lány egymagának rendel taxit, akkor az anyós ülésre ül, vagy pedig hátul kellene ülnie?
Hát én hol így, hogy úgy ülök, sok mindentől függ.
Volt olyan, hogy beültem hátra, és a taxis mondta, hogy üljek nyugodtan előre, úgyis egyedül vagyok, és beszélgetünk. :) (Semmi mást nem akart, nem kell belemagyarázni, egyszerűen csak barátságos volt, és jobb egymás mellett ülve utazni, mint hátra fele beszélve.)
De ahogy érzed! Ez nem illik meg nem illik kérdése. :)
Szerintem előre illik ülni.
Ha hátra ülsz, az olyan hatást kelt, akár egy idegen szemlélőben, akár a sofőrben, hogy jaj, mit úrizál itt ez a lány/nő, de beképzelt, játssza a királykisasszonyt, mint a régi időkben, hogy ő nem alacsonyodik le a sofőrhöz. Meg az olyan távolságtartás, egyben azt is jelzed a taxis felé, hogy nem óhajtasz vele beszélgetni.
Sőt, sokkal inkább bizonytalanságra, félelemre utal, mint ha tartanál a sofőrtől, elhúzódsz tőle, ezzel csak azt jelzed, hogy gyámoltalan vagy. Neki is kellemetlen, azt gondolhatja, hogy ennyire nem bizalomgerjesztő, mit gondolsz róla, hogy ő egy perverz, stb., meg udvariatlan is.
Ha előre ülsz, akkor határozottságot mutatsz, figyeled az utat, merre mentek, utasításokat adhatsz neki, merre kanyarodjon, érződik, hogy te diktálsz, kezedben tartod a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!