Fapados repülőnek milyen költségei vannak? Hogy zajlik a foglalás menete?
Figyelt kérdés
Barcelonába szeretnénk menni augusztus végén, ketten, a Wizzair-rel. A jegyáron felül milyen költségek merülnek fel? A reptéri illetéket külön kell fizetni (ha igen, mennyi)? Egy oda-vissza út mennyiből jöhet ki kettőnknek mindennel együtt? Minden hasznos információt szívesen veszek.2009. máj. 12. 10:33
1/5 anonim válasza:
Az interneten a legegyszerűbb megrendelni a jegyet, ha a szállást külön akarjátok intézni. Ha meg egybe, akkor utazási irodába érdemes elmenni. Én azért szeretek a neten jegyet rendelni, mert ott nincs plusz költség és általában olcsóbbak a jegyek is, mint a jegyirodában. Ott meg sem jelennek azok az ajánlatok, amik online elérhetőek. A reptéri illetéket majd együtt kell a repjegy árával fizetni, a végére bele lesz kalkulálva. Az, hogy mennyibe kerül majd nektek, egyéni. Függ attól, hogy mikor mentek. Minél előbb tanácsos a jegyet megvenni, így akár tízezreket is meg lehet takarítani. Menj fel a Wizzair oldalára és ott üsd be, hogy mikor mennétek és hová és ki fogja adni a pontos árat. Amúgy érdemes más társaságok ajánlatait is megnézni...miért épp Wizzair? Mondjuk ők nem rosszak árban, ez biztos.
2/5 A kérdező kommentje:
Beírtam a járatkeresőbe, és ezt az egyet dobta ki Barcelonára. Lehet, hogy rosszul néztem?
A reptéri illetéket csak azért kérdeztem, mert olvastam az újságban, hogy volt olyan, hogy egy fapados társaság (nem tudom melyik) nem jelezte az utas felé az illetéket, aki a reptéren tudta meg, és ott fizettettek ki vele több tízezer forintot. Még a gazdasági versenyhivatal is megbírságolta a társaságot. Nem szeretném, ha velünk is valami hasonló fordulna elő, annyira azért nem állunk jól anyagilag...
2009. máj. 12. 11:00
3/5 anonim válasza:
Elvileg ez nem fordulhat elő, mert a neten mikor megveszed a jegyet, abban már benne lesz a reptéri illeték és mutatni fogja az oldalon, hogy mennyi reptéri illetéket fizetsz. Szerintem írd be a wizzair oldalán a paramétereket, és ott pontosan kiadja majd. Hát ha eddig senki sem járt velük pórul, akkor nem hiszem, hogy pont te leszel az az 1. Ők feltüntetik a reptéri illeték díját.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ :-)
2009. máj. 12. 11:49
5/5 anonim válasza:
Én Svédországba utaztam augusztusban wizzair-rel. A netes foglalással voltak kételyeim, de végül nem lett semmi probléma. Az összeg annyi volt, ami ott fel van tüntetve. Az ár mindent tartalmaz. Foglalásnál még valami poggyász illetéket vagy nem tudom mit számoltak fel, de az is kb ezer forint körüli összeg, tehát nem igazán számot adó egy repülőjegynél. (Illetve ha elsőbbségi beszállást, vagy nagyobb lábteret, több poggyászt akarsz felvinni, akkor vannak még plusz költségek) Ha megtörtént a foglalás, akkor kapsz egy e-mailt azonnal. Azt hiszem talán meg kell erősíteni a foglalást, majd ha átutaltad a pénzt, és ők ezt megkapták (két nap az egész hercehurca kb), akkor visszaküldik a "jegyedet", ami tulajdonképpen csak egy kód. Én kinyomtattam az egész e-mailt a biztonság kedvéért, de a repülőtéren nem kérték se azt, se a kódot, csak az útlevelemet, és minden rendben ment. :) Hazafelé sem volt szükség rá, de azért szerintem nem árt ha ott van :) Elég korrekt árakat is ki lehet fogni náluk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!