Van még olyan hangulatú belvárosa valamelyik városnak a világban, amely olyan egyedi hangulatú, mint Budapest?
Sokan mondják Párizst, de szerintem vannak elég lényeges eltérések, esetleg az Andrássy út hasonlít a Champs-Élysées-re.
De gondolok itt a romos régi bérházakra, a villákra, az utcák végén megbúvó kis kertecskékre, stb.
Alábbi városoknak van egyfajta egyedi hangulata, még az is lehet, hogy Budapestnél erősebbek az egyedi jegyek:
Prága- belvárosa sokkal nagyobb mint BP belvárosa, de sokkal több sétálóutca van mint itthon
Velence- Sok esetben ugyanolyan ütött-kopott mint Bp, de mgis sokkal hangulatosabb
Choggia - hasonlít Velencére, de itt már van autós forgalom is
Brugge - szintén..
Lisszabon - kanyargós dimbes-dombos kis utcái egyedi hangulatot kölcsönöznek a városnak.
soroljam még? ... még végül kiderül hogy Budapest nem is olyan egyedi különlegeség, mint gondolod.
Úgy látom, nem érted, kedves utolsó.
Nem Budapest a világ egyetlen hangulatos városa szerintem, de Budapest hangulata szerintem összehasonlíthatatlan Velencével, Brugge-zsel, egyedül talán Prága hasonlít rá egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!