Ha elköltöznétek külföldre, melyik országot választanátok?
Az túlzás, hogy megtanultam (nem Franciaországban élünk, hanem Portugáliában), de eltársalgok franciául. Inkább az erős angoltudásomra építenék a jövőben (persze kezdetben, hiszen anyanyelvi környezetben rá leszek kényszerítve, hogy fejlődjön a franciám). A párom jól beszél franciául (ő portugál egyébként).
A gyerekeink most oviban, suliban tanulják a franciát.
Én nagyon szeretnék külföldre menni, és a következő helyek jöhetnek szóba:
- Németország
- Ausztria
- Anglia
- USA (ez persze csak álom, de nagyon jó lenne :))
Angolul, németül és spanyolul beszélek.
Az első kettő tűnik még esetleg a legelérhetőbbnek számomra, de majd meglátom.
Romániát. Sokkal olcsóbb az élet, mint Magyarországon és át lehet járni dolgozni Magyarországra, ahol még minimálbérrel is a román minimálbér 2-szeresét keresnéd (közmunkával a román minimálbért).
Nagyon buli hely, hasonlít Magyarországra de az emberek tök lazák meg jókedvűek, mint Törökországban.
Nincs az a stresszelés, minden dolog komolyan vevése, vadhajtás, karrierizmus mint Nyugat-Európában vagy az USÁ-ban. Itt az életkörülményeket nem a keresetben mérik, hanem az élet élvezetességében.
Jártam már sokfelé de ez az ország tetszett a legjobban.
Olyan várost, települést ajánlok ahol relatíve sok magyar él és közel van a magyar határ, hogy át lehessen járni Magyarországra dolgozni és ne kelljen eleinte olyan gyakran a román nyelvet használni, de egyébként a román nyelv se olyan nehéz. Ha tudsz angolul, akkor a nyelvtan szinte ugyanaz csak bonyolultabb az igeragozás, de a szavak 60%-a teljesen egyezik.
Én is Ausztráliába mennék, rokon lakik ott.
Jó világ van ott, aki dolgozik, azt megbecsülik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!