Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Miért vannak egyes repterek...

Miért vannak egyes repterek non stop nyitva, mások meg zárva akár már este 10-kor (! )?

Figyelt kérdés

Ez nem feltétlen azon múlik, hogy kis reptérről van szó, vagy nagyról, ilyen és olyan tapasztalataim is vannak..

Nemrég kitettek minket este 10-kor egy nyugat-európai reptérről és egész éjszaka az esőben áztunk, úgy utaztunk kora reggel.

2011. aug. 25. 21:38
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy jó kérdés, egyszer mi is szívtunk majdnem vele. Reggel indult a repülőnk, hajnalban kint kellett volna lenni, ezért úgy döntöttünk a reptéren éjszakázunk. Onnan 11-kor kiakartak rakni. Szerencsére a parkolónak volt fedett része, nekünk meg akadt vastag ruhánk így felkészültünk hogy ott töltjük az éjjelt. Aztán utolsó pillanatban jött egy turista csoport, akik megfűzték a biztonsági őrt, hagy aludjanak bent, mert a vasútállomásról elzavarták őket, de reggel indul a vonatuk és a rendőrök azt mondták itt aludhatnak. Végül mi és még 4-5 pár illetve család csatlakozott hozzájuk, így bezártak minket a repülőtérre és megmutogatták mekkora sávban közlekedhetünk, ami nincs beriasztva. :)

Elég kitolás igen, de ha jobban belegondolok mi is megdumálhattuk volna a biztonsági őrt, viszont nekem ez eszembe sem jutott.

2011. aug. 26. 08:16
 2/4 anonim ***** válasza:

Kisebb repülőterek szoktak éjjelre bezárni. Ezeknek kisebb a forgalmuk, a járatokat sűríteni lehet úgy, hogy mind nappalra essenek. Ugyanis óriási költséget jelent egy éjjeli nyitva tartás. Azonkívül a környéken lakók is örökké panaszkodnak az éjjeli zajszint miatt.

> akik megfűzték a biztonsági őrt

Az ilyen "biztonsági őr" nemcsak a kirúgást, de börtönt érdemel.

2011. aug. 26. 11:27
 3/4 A kérdező kommentje:

második : hát nézd, a JFK a világ egyik legnagyobb reptere, mégis csak egy terminál van nyitva éjjel.

Viszont a magyar Ferihegy 1 is icipici fapados terminál, mégis képesek vagyunk nyitva tartani. De Amerikában is az összse pici reptér nyitva van éjjel is.

Az incidens Nyugat-Európában történt.. és már bocsi, de szerintem könnyen meg lehetne oldani az ilyen jellegű problémáka - pl. egy pici várót nyitva tartanak, és biztonsági őr figyeli az éjszakázókat. Vagy nyitnak egy non stop kávézót a terminál oldalában vagy épp a terminálon kívül, amiben ha fogyasztasz, benn maradhatsz éjjel.

ilyesmik.. szerinted ez óriási veszteségeket okozna egy reptérnél ?! ne hülyéskedjünk már...

szerintem ez noszensz.. ráadásul már este 10kor zártak és reggel 6kor nyitottak. Legalább akkor éjféltől hajnali 4-5-ig lennének zárva...

2011. aug. 26. 13:18
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem értelek második. Még is miért érdemelne börtönt egy empátiával megáldott biztonsági őr, aki megengedi hogy bent aludjanak az emberek a repülőtéren? (akiket ráadásul rendőrök küldtek oda, hogy ott aludhatnak, a frász sem gondolta, hogy 11-kor a reptér bezár, nekem eszembe sem jutott, eddig még nem jártunk így) Azt a háromszor 8 székes váró részt megvilágítani nem hiszem hogy akkora plusz költség lenne két mosdóval, a földszinten takarítóbrigád volt, a biztonsági őr meg fel-le mászkált, a többi tér be volt riasztva, ha akar sem tud odamenni az ember ahova nem kéne neki. Szerinted még is mi az atyaúristent tehetnének az emberek egy ilyen helyen azt leszámítva hogy próbálják átvészelni az éjszakát viszonylag kulturált helyen?

Egy egész repteret valóban drága lenne éjjel is nyitva tartani, de szerintem igaza van a kérdezőnek, jó ötleteket mondott. Én zárva tartó reptér mellé egy kis termet is eltudnék képzelni székekkel, vagy csak szétdobált nagy párnákkal. A reptéren éjszakázó embereknek nem a kényelem a cél, hanem hogy legyen valami a fejük fölött, ne ázzanak, ne fagyjanak meg, stb. Akár úgy is eltudnám képzelni, hogy 2 euro/éjszaka és még ki is van fizetve a wc használat, plusz villany. Én is fiatal vagyok, kalandvágyó, imádok utazni, de sajnos nagyon függök a pénztől, és olykor 6-7-8 ezer forintot simán meg lehet egy reptéri éjszakával spórolni.

2011. aug. 26. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!