Epilepsziások hogy utazhatok-e repülőn? Bővebben lent
anyum neorológus, epilepsziásokkal is foglakozik:
Utazhatsz, csak vegyél be gyógyszert, és akivel utazol, mond el neki, hogy mit csináljon, ha rohamod van.
Figyelj, minden epilepszia más.
Én ugyan nem utazok repülőn, "csak" epilepsziás vagyok.. De az ember egészségügyi állapota (ha nem fertőző) a legteljesebb mértékben MAGÁNÜGY.
Ne aggódj, nem hiszem, hogy ilyen hamar ismét rohamod lesz. Azért a múltkori roham miatt tanácsos az orvos majdani felkeresése, hogy megbeszéljétek a gyógyszer adagjának növelését, esetleg a gyógyszer váltását.. (De a doki tudni fogja majd, mit akar)
Ja, akkor te "kezdő" vagy nyilván. Én gyerekkorom óta vagyok epilepsziás, feleslegesnek is tartja a doki, hogy egy roham miatt bemenjek a kórházba. Lefekszem, kialszom reggelre kutya bajom. (Talán a fejfájást, izomlázat leszámítva)
Legközelebb sztm elég lesz annyi, ha rohamod lesz, betelefonálsz a dokidnak, megmondod, hogy volt, és kérsz egy időpontot tőle. Nem muszáj bemenni a kórházba, segíteni úgyse tudnak, csak megijesztenek az infúzióval, és teleböködnek. Nincs semmi különös "ellenszer" az infúzióban, ha hazaengednek, menj.
De ha nem találkoztál a dokiddal, időpontot mindenképp kérj tőle telefonon.
Előző vagyok.
Sztm nyugodtan mehet repülőn (végülis arra vonatkozott a kérdés), csak szóljon előtte az utaskísérőnek.
Nem tudom, milyen gyakran szokott rohama lenni, ilyen sűrűn ismétlődő rohamnak az esélye (ha jól van beállítva a gyógyszer) eléggé kicsi (mármint hogy még egyszer rosszul legyen a repülőn). De úgyis fogsz beszélni az orvossal...
Én nem a repüléstől félnék, hanem hogy teljesen jól tudnám e érezni magamat egy nyaraláson ilyen állapotban. Gondolom megterheli a szervezetet rendesen egy roham.
Én csak ájulós vagyok, de ha elájulok, azután is két három napig bizonytalannak érzem magam, nincs rendben a lelkem.
Barátnőm epis, ő roham után ilyen jó pár napig, majdnem egy hétig. Utálja az egész világot és legszívesebben otthon aludna egész nap. (persze meg tudom érteni)
Ergo részemről a kérdés inkább az, hogy ha nem érzi jól magát, akkor van e értelme elindulni. Nyilván a repülés nem hiszem hogy kivált újabb rohamot. Gondolom nem is egyedül utazik, ti meg tudjátok, hogy mit kell ilyenkor tenni. Esetleg szólhattok az utaskísérőnek is, de nem hiszem hogy gond lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!