Hogyan dolgozhatok Németországban vagy Angliában?
Én Angliában élek,
Az elején kezdem.Itt kint az érettségid,bár oda írhatod a CV-re semmit nem ér.Jobban mondva nem veszik figyelembe.Amit mindenképpen elvárnak:
-jó angol kommunikáció
- esetleg egy jó szakma
-szakmai gyakorlat
-angol telefonszám(mivel lehet téged hívni)
- N.I.number card
- jó ha van leinformálható referenciád (de nem gond ha nincs)
- angol lakcím.
Ezek fontosak hogy a CV-en szerepeljenek.
Ha van ismerős,rokon akkor megkönnyítheti a kijutásodat az országba. Így elsőre meg van oldva a szállásod.
Ha nincs ismerősöd akkor csak magadban bízhatsz.
Kezdésnek legyen nálad annyi tőke,amennyi elég legalább 2-3 hónap szállásra,legyen kaucióra,és kajára is elég.
Ha meg van a tőke,és a bátorság akkor megveszed a jegyet,és elmész abba a városba ahol dolgozni akarsz.
Tudni kell hogy London a legdrágább város,és nem biztos hogy ott több esélyed lesz munkára mint máshol.
Szóval amikor már a városban vagy az első éjszakát (ha nincs ismerős) egy hostelben töltsd el.(vidéken egy éjszaka+reggeli 15-30 font között mozog) Ilyen szobát bármikor találsz.Másnap az első,hogy keres szállást,és elintézd a banki papírjaidat amik kellenek a munkához.
(amiket leírtam).Természetesen a CV -kel mehetsz az összes munkaügyi irodákba,vagy bárhová ahol úgy gondolod,hogy dolgozni lehet.A jó nyelvtudásod van,ha talpraesett vagy kaphatsz melót.
Ha van még kérdésed,szívesen segítek.
üdv
Köszönöm a válaszokat, így megkésve is!
Én is au-pair munkára gondoltam elsősorban, mivel ez a legkézenfekvőbb, főleg úgy, hogy lány vagyok. Leginkább Angliába mennék, mert az angol tudásomat szeretném erősíteni, gyakorolni elsősorban. Igaz, fel kell kötnöm a gatyát, mert a harmadik nyelvem volt gimiben, németül és olaszul jobban tudok.
Valamilyen jó au-pair oldalt tudok ajánlani? Ami tényleg au-pair munkát, és nem egyéb, illegális dolgokat takar.
Estleg valakinek ismerős család, barát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!