Milyen kész kaját lehet átvinni a magyar határon, hogy ne tudjanak belekötni?
úgy tudom tejtermékeket nemszabad,de jó lenne pontosabban tudni,nehogy beégjek...ja amúgy rokonaimhoz utazom szlovákából,szeretnék vinni valamit az itthoni konyhából :)
előre is köszi
Az elsö választ nem igaz. Határ nincs de az országok között tilos rengeteg dolgot szállítani. Ez az egészségügyi elöírások miatt van és nem a vám miatt.
Pl tilos húst, toját, olyan ételeket amiket otthon készítenek, aminek nincs rajta a származása és lejárati ideje. Tilos élöállatot papirok nélkül stb...
Ez az elöírás, és ha megállítanak és ezeket elvennék akkor jogosan történne. A kérdés megállítanak-e? Még nem hallottam olyanrol hogy valakitöl elvették volna ilyen kajákat.(kivéve horvát határ de ott ugye azért hogy a magyarok ott vegyék meg és ne a késsz kaját vigyék oda).
Egyébként könnyen megálíthatnak bárhol, de nem hiszem hogy ebbe bele kötnének.
Második válaszoló vagyok, akkor mégegyszer elmondom hogy nem az Eu miatt vihedsz vagy nem bármit is. Amúgy a nyershús, tojás az az Eu összes országa között tilos vinni. Miért? Mert egészségügyi okai vannak. A tojás azóta tilos mióta a madárinfluenza volt.
De attol hogy tilos még nem tuti hogy bele is kötnek.
én 14.19
"A hús- és tejtermékek tekintetében szigorú közös állategészségügyi szabványok vannak érvényben, szállításukra azonban - a híresztelésekkel ellentétben - nem vonatkoznak általános korlátozások, amennyiben egyik tagállamból utazunk egy másikba. Mindazonáltal különleges körülmények között, például az állatállományt érintő helyi járványok esetén korlátozásokat vezethetnek be a hatóságok. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!