Kértem interneten időpontot útlevél igényléshez, ha bemegyek személyesen akkor hogyan tovább?
Holnap kell mennem.
Van egy kódom, azt be kell ütöm ott a gépben és kapok egy sorszámot?
bemész, kitöltesz egy formanyomtatványt, lefotóznak, feladod a csekket és fizetsz, vársz amíg kiküldik postán az útleveledet.
Kb ennyi.
Kártyával is lehet fizetni, persze ha van.. akkor nem kell még a postára is szaladgálnod. :) Egyébként én amikor a személyimet újíttattam, én is neten foglaltam le az időpontot. Kiválasztottam a kívánt két órás időtartamot, ekkor jött egy visszaigazoló email, hogy pl 8:45-kor legyek ott. Ott voltam. :) 10 perccel előtte már be is hívtak! :) Az információs ablaknál bemondtam, hogy xy vagyok, ekkorra van időpontom, megnézte a gépben, menjek x ablakhoz majd hívnak. Nem volt semmi kód vagy ilyesmi. :) Adategyeztetés, fotó, majd kicsit vártam, utána megint hívtak, fizettem és kész. Szinte akkorra már kész is volt minden, amikorra kaptam az időpontot. :) A személyit természetesen postán küldték, nem volt egészen két hét.
Bocsi, hogy ilyen hosszan írtam, de gondolom az útlevél készítése se zajlik nagyon másképp...
Ja és ez a szolnoki okmányiroda volt. Eddig pozitív a tapasztalatom velük szemben. :)
17:42-es vagyok.
Nem tudtam, hogy már helyben is be lehet fizetni a csekket, elnézést, nem akartam a kérdezőt sem félrevezetni, sem rábeszélni a kártyás fizetésre. :) Régen még szaladgálni kellett a postára a csekkel... :)
nem tudom, nekem kb 2 hét alatt meglett.
Am hallottam, h nem érdemes gyorsított úton kérni, mert akkor is ugyan annyi idő mire megjön, csak akkor kizárólag személyes átvétel lehetséges. de ahogy írtad, nálad különben is az lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!