Ki lehet játszani így a vízumot?
csak ha többszöri beutazásra szóló vízumot kapsz.
az első beutazásnál lepecsételik a vízumodat, és ha nem többszöri, akkor nem engednek vissza
Nem értem, ha 90 napnál kevesebb időre megyek ki, akkor is kell valami papírt szerezni a követségen?
Vagy lehet, nem jól fogalmaztam meg.
Mondjuk ki akarok menni Argentínába 4 hónapra, ami ugye több, mint 90 nap. Kimegyek vízum nélkül, és mielőtt letelne a 90 nap, átmegyek Brazíliába/Chilébe/valamelyik szomszéd vízummentes országba pár napra, szintén vízum nélkül, majd vissza Argentínába, majd miután letelne az összesen 4 hónap, haza Magyarországra.
Munkát vállalni nem akarok egyik országban se, csak ott lakni addig a 4 hónapig.
Mivel az első beutazáskor lepecsételték a 90 napos vízumodat, (pecsét, belépés dátuma) a második beutazásnál nem engednek be.
ha többszöri belépésre feljogosító vízumod van, akkor amikor letelt az első pecsét utáni 90 nap, akkormár nem engednek be.
Országa válogatja, van ahol simán meg tudod csinálni és senkinek egy rossz szava sem lesz.
Szerintem ne bízd a véletlenre, kérdezd meg a magyar nagykövetséget mit tanácsolnak, ha 4 hónapra tervezel menni.
Én azt nem értem az egyes válaszokban, hogy arról írnak, hogy "ha lepecsételték a belépéskor...". HA vízummentes országba megy valaki, akkor MIT pecsételnek le, ill. vízummentes ország esetén miért beszéltek egyszeri vs többszöri belépési engedélyről???
Most én vagyok hülye, vagy mi van?
Előző vagyok (az értetlen :D )
Egyébként nekem van egy amerikai ismerősöm, aki azt csinálta, hogy eljött Magyarországra, nem kellett neki vízum 90 napig, így 2,5-3 havonta kis időre átment egyik szomszédos országunkba (ahova szintén nem kell neki vízum 90 napig), majd visszajött Magyarországra, és akkor újra indult a 90 napja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!